Tuesday, February 22, 2011

Super Junior M - Too Perfect MV


First time saya dgr lagu ni, tak leh masuk. Second time dengar dah start bergendang dalam kepala. Hehehehe..Maybe rentak & melody dia cachy. Oh yes, Super Junior M is back everybody!!! :)) Ahaks!~ Dulu saya tak pay attention sgt kat SuJu M. Tapi lepas2 tgk konsert Super Show 2 last year, terasa attracted. Maybe sebab Zhou Mi.. Betul Cik Fatin?? Hahhahaha.. :))

Kalau dulu SuJu M ada Han Kyung, sekarang ada tambahan Eunhyuk and Sungmin. So harap2 kombinasi ni menjadi. ^_^ It's good to have the dance machine Eunhyuk in the group..heheheh.. Btw, my dancing Kyu is back!! Tapi saya perasan sejak2 beliau join SM The Ballad & musical Three Musketeers, beliau suka menjerit sekarang!! Mentang2 dah boleh hit high notes kan... :)) Btw, dlm MV Too Perfect ni, saya suka tgk Eunhyuk!! Hensem!! Ngeeee~~ Tak sia-sia dia join SuJu M.. Ahaks!!

Enjoy listening to the song & watching the MV!!~ ^_^ 

太完美 (Too Perfect )
English translation: (Credits to LatestVideoLyrics)

She caught my attention
she caught my attention

I found the treasure in love
And you are the treasure that I am searching for

you keep stirring my world.
Even the ice will burn if it meets you

It is not right to be too urgent
and if you push too hard the love will be broken
It is not right to be too slow
I back off with my heart

oh too perfect! I appear in your eyes.
I will not let anyone else stay with you instead of me woo~

your brows and eyes
your side face
your neck
your charm
your everything from head to toe.
I have already fallen for you.

my heart has become one side of the pocket
Just for you, continuously giving and giving (this love).

Is it right to love you like this?
I wonder that and become more and more infatuated with you at the same time.

It is not right to be too urgent
and if you push too hard the love will be broken
It is not right to be too slow.
I will back off with my heart

oh too perfect! I appear in your eyes.
I will not let anyone else stay with you instead of me . woo~

your brows and eyes
your side face
your neck
your charm
your everything from head to toe.
I have already fallen for you.

Oh too perfect
Oh (I) will not let anyone
Oh too perfect

Every night how deep that I remember her
There's something rushing in my whole body and can't be reduced

Keep on dancing keep on dancing I want to see you
Keep on dancing keep on dancing I like you
Keep on dancing keep on dancing It is all about you
Keep on dancing keep on dancing I love you
Keep on dancing Keep on dancing Keep on dancing Keep on dancing

It is not right to be too urgent
and if you push too hard the love will be broken
It is not right to be too slow
I back off with my heart

oh too perfect!
I appear in your eyes.
I will not let anyone else stay with you instead of me. woo~

your brows and eyes
your side face
your neck
your charm
your everything from head to toe.
I have already fallen for you.

Bounce to the music let your feet go round
To the floor and I'll break it down
Let me in
Let me show you all my bling bling
And all my kicks kicks baby dance with me

Boom Boom Boom can I get another
Clap Clap Clap Let's go
Shake your body move your body kick your feet up
Imma move to the groove Baby imma go all out

Tell me that you miss me
Tell me that you love me
Tell me that you miss me
Tell me that you miss me
Tell me that you love me

p/s: Cik Fatin, anda kejam!!!!~~ Pergi SS3 tanpa diriku di sisi... Huwaarghhhh!!! TT________________TT

Wednesday, February 16, 2011

One Thousand Million Smiles


There's a gift I'd like to give you
That can't be bought or sold
A ray of sunshine across the waters
That comes straight from the soul

Let us join our hands together

To bind the colours of our skin
A rainbow under god's great heaven
A sign that love will always win

One thousand million smiles

I bring to you across the miles
In my land of sunshine
Or in your land of snow
Makes no difference where you are
If you let your feeling show

One thousand million ways

To love each other every day
For the poet and the old man
For the mother and the child
These one thousand million smiles

If the world is full of sorrow

Then what's the meaning of life
If war's the master of the house
And hunger is his wife ooo...

But a shining bridge of lovin' smiles

And tender helping hands
Will bind all men on earth together
And will forever stand

So here I stand with heart in hand

I bring this gift from my homeland
So take these smiles and sweets hellos
Keep then in your heart where ever you may go 

p/s: My current favourite song.. ;-) 
p/p/s: Don't forget to watch Allahyarham Sudirman's biography on History Channel (555) this 20th February on 10.00pm..

Tuesday, February 15, 2011

.:: Malam Wacana Siswa Siswi Bestari ::.

 ~ Warga CICT KB (Credits to: Hafifi Hafiz) ~

Semalam dinner di Hotel New Pacific sempena Malam Wacana Siswa Siswi Bestari. Tema majlis adalah Merah + Putih. Maka semalam semuanya terang-benderang & meriah..hehehehe... Majlis ni diadakan untuk mengeratkan silatulrahim antara staff & pelajar CICT KB dan sebagai tanda penghargaan kepada warga CICT KB. Bermula pada 8.30 malam dan berakhir pada 11.00 malam.

Menu makan malam adalah seperti tertera di gambar di bawah...hehehehe...

 ~ Menu ~

~ The dishes ~

Sambil makan-makan, ada sesi cabutan bertuah & persembahan pelajar. Overall, tahniah buat kelab Business & E-Secretary (BiSec) kerana berjaya menganjurkan dinner ni.. ;-)

Juga terima kasih di atas plaque ini... ^_^

~ A meaningful plaque ~

p/s: Salam Maulidur Rasul buat semua umat Islam... ^_^

Friday, February 11, 2011

A Little Something About Someone I Call "Abah"

Alhamdulillah, selesai sudah majlis persaraan abah.. Minggu ni mmg sibuk dengan event yg melibatkan persaraan abah, so kami satu family (minus Fatin) ke hulu ke hilir attend event..heheheh...

8hb lepas, kami dijemput ke makan malam anjuran staff MRSM Tumpat di Hotel Grand Riverview. Bila saya mendengar ucapan-ucapan dari staff, hati saya terdetik "What a great man my father is..". Ramai yg cakap dlm ucapan abah seorang yg gentleman, soft spoken, mudah dibawa berbincang tetapi tegas. Description ni memang saya akui sebagai seorang anak yang mengenali abahnya selama lebih 26 tahun.. ;-) Sebagaimana abah mengendalikan staffnya, sebegitulah beliau dengan anak-anaknya..

Tapi ada beberapa perkara yang staff mungkin tidak tahu tentang abah, hanya keluarganya yang tahu.. Contohnya, dari kecil lagi abah mendidik keluarganya untuk bersederhana dan tidak berlebih-lebihan..Senang cakap hidup dengan prinsip ukur baju di badan sendiri... Abah bukan seorang yg suka bergaya dengan kereta mewah dan sebagainya, cukuplah dengan beberapa kereta buatan Malaysia.. ;-) Masa mula2 abah dapat jadi pengetua, ada orang tanya abah bila nak pakai Mercedes & siap bagi recommendation kat mana tempat nak beli etc. Hehehehe..Malangnya org tu, sebab abah memang tak berminat! :))

Satu lagi yg org mungkin tak tahu tentang abah ialah beliau suka mendidik anak-anaknya menabung dari kecil. Kalau kanak-kanak lain di usia 7 tahun selalu pergi picnic dengan keluarga masa hari minggu, saya pulak dulu banyak ikut abah ke bank. :)) Abah latih saya isi borang, beliau bagi saya duit dan minta saya beratur ikut barisan di kaunter. Abah pula tunggu di hujung bank, memerhati anaknya dari jauh. Dalam masa saya beratur, saya sorang jer kanak-kanak di situ, dikelilingi oleh orang-orang dewasa. :)) Dulu, saya tak faham kenapa abah latih saya macam tu. Sekarang barulah saya faham. In fact, saya sedar masa mula2 saya masuk kampus dulu. Tiap kali ada urusan dengan bank, saya dah tahu selok-belok.. ;-) Alhamdulillah berkat didikan abah, saya SANGAT pandai menyimpan duit...hehehehhe... Bukan nak puji diri sendiri, tapi begitulah hendaknya...hahahahha.. =)) =))

Sekarang abah dah pencen. Ramai sungguh orang tanya abah nak kerja apa pulak lepas ni.. Sebenarnya, buat sementara ni abah nak rehat dulu. Bila lagi nak rehat betul tak? Abah dah berkhidmat dengan MARA 30 tahun... Dah sampai masanya untuk luangkan masa yg ada untuk diri sendiri.. ;-) Abah mmg suka sgt travel!! So, jangan terkejut kalau anda berjumpa dengan abah saya di mana-mana lokasi dalam negeri mahupun luar negara lepas ni..hahahahah.. ^_^

Jom saya stori sket majlis persaraan abah kelmarin... Di hari terakhir abah di MRSM Tumpat, abah ada majlis di dewan. Kemudian semua students & staff beratur di luar untuk meraikan abah dgn pukulan kompang, bunga manggar dan sebagainya... Highlight untuk majlis tu adalah abah diarak dengan 4 buah kereta kuda kalau tak silap...hehehehe.. Lepas naik kereta kuda, barulah naik kereta betul untuk dihantar pulang ke rumah. Dua buah patrol car polis digunakan untuk menghantar rombongan dlm 40 buah kereta dengan kelajuan yang melampaui fikiran...hahahahah... Tapi diorang stop sampai pangkal jambatan Sultan Yahya Petra, sebab dah jajahan lain... ;-) Kalau nak patrol car lepas limit tu kena contact polis Kota Bharu. Oh tak perlu, cukuplah sampai kat jambatan tu jer...heheheh.. Lepas tu semua rombongan meneruskan perjalanan hinggalah sampai ke rumah... ^_^

~ Abah & Mama with students ~

Sampai pulak kat rumah, ada students sambut dengan beberapa dulang hantaran & bunga manggar. Memang sungguh nampak cam raikan pengantin..hehehehe... Sebaik semua rombongan sampai, majlis berselawat & maulud diadakan.. Lepas tu baru makan-makan.. Majlis settle sampai lewat petang sbb kitorang jemput jugak jiran tetangga & saudara-mara datang makan-makan.. ;-) Alhamdulillah selesai!

Lupa sentuh pasal bunga rampai. Seperti yg dijanji-janjikan, inilah hasil tangan saya & sepupu kelmarin...

~ Pretty, isn't it? Hehehhe ~

~ Bunga rampai utk majlis selawat ~

Overall, terima kasih buat semua yang terlibat untuk majlis persaraan abah. Tak kiralah sama ada staff MRSM Tumpat, jiran tetangga yg membantu, saudara-mara, termasuklah semua tetamu yang hadir.. Jasa anda akan dikenang sepanjang hayat.. ^_^

Buat ayahanda tercinta, Selamat Bersara & Selamat Hari Lahir ke-56.. Semoga terus sukses & bahagia memasuki fasa baru ini... Mama, Along dan Fatin always support you in whatever you do.. <3 <3 <3

p/s: Nak pi travel jugak!!!~~ TT________TT

Thursday, February 10, 2011

Letih......

Saya super duper letih hari ni... Esok jerlaa saya mengarang... :-p Apapun alhamdulillah majlis persaraan abah berjalan lancar... ^_^

Wednesday, February 9, 2011

Dinner sini sana~

Semalam majlis makan malam sempena meraikan persaraan abah 11hb Februari nanti. Lokasi di Grand Riverview, anjuran guru2 dan staff2 MRSM Tumpat. Majlis bermula pukul 8.30 malam dan berakhir pukul 11.00 malam. Makanan kat Grand Riverview ok, nice! ^_^

 ~ Kerabu jantung ~

~ Main dishes ~

Lagu tema semalam adalah "Tuai Padi Antara Masak".. ^_^ Sebelum ni saya selalu nyanyi sorang2 lagu ni masa tengah basuh pinggan ker, basuh baju ker.. :-p Tapi tak menghayati! Semalam bila dengar, tetiba rasa sayu!~ TT____TT Kenapa saya yang perlu bersedih di majlis persaraan abah? Huhuhuhu... Resultnya adalah, saya selsema hari ni! Ouch~

Saya malas nak taip banyak-banyak hari ni.. Saya akan mengarang panjang nanti lepas majlis persaraan abah esok.. InsyaAllah saya akan buat satu tribute utk ayahanda.. ^_^

p/s: Oh selsema, please go away!~ Syuh!! Syuh!!

Friday, February 4, 2011

.:: Romantic Mode ::.

Hari ni saya keluar hangout bersama adinda Fatin dan Cik Reillo yang kebetulan balik bercuti di KB.. Destinasi kami semestinya di KB Mall... Ahaks!~ Mana lagi kan tempat yg menarik kat KB nihh... :)) Dalam pukul 2, kami bertemu di sana dan mula2 kami mengisi perut di Pizza Hut.. Kami mencuba pizza baru Ring of Fortune dan dessert Chocolate Volcano yang sangat-sangat mengenyangkan!!!~~ Rasanya kami bertiga dah overload ngan cheese & chocolate hari ni..huwarghhh!! Habis rosak dietku minggu nihh!! =)) Bertabahlah Wan Safra..

 ~ Ring of Fortune Pizza ~

~ Chocolate Volcano ~

Habis makan, seriously kekenyangan!!~~ Chocolate Volcano tu kitorang terpaksa kongsi bertiga, nampak jer kecik tapi sebenarnya besar & padat ok!! :)) Anyway, mmg puas hati sebab dua2 dish ni sedap!! Daebak!! Hehehhe...

Then kitorang mula jalan2 cuci mata & window shopping.. Cik Reillo telah membeli purse baru.. Saya lak byk habiskan duit kat toiletries (as usual..) =)) Sila jgn bawa saya masuk ke Watson mahupun Guardian, confirm ada jer benda yg akan tgn saya capai!! Oh dear~~ Tapi benda2 yg saya beli pada hari ni adalah berdasarkan budget bulanan saya..hahahaha.. Saya kan sedang berjimat-cermat skrang..so saya beli benda2 penting jerkk!! Apa yg saya beli? ;-) Ngeee~~

~ LUX Soft Touch shower cream & Watsons Sakura Bella body scrub ~

Terasa diri ni romantik sekejap..Penuh dengan bau bunga-bungaan..hahahah..Buat yg tak mengenali saya, biarlah saya bagitau yg saya ni mmg hantu shower cream mahupun shower gel!! =)) Kalau org lain gilakan perfume, handbag, mahupun kasut, saya mmg obses dengan toiletries sebegini.. Oh, I bukan jenis high maintenance ok.. Oopsss!!~~

Buat Cik Yan aka Cik Reillo, thanks for hanging out with me.. Ada rezeki kita jumpa lagi.. ;-)

p/s: In love with myself..hahahahhaha~~ ^_^

Thursday, February 3, 2011

Happy 23rd Birthday!!~~


Happy 23rd Birthday buat encik Kyuhyun shillang.. ^_^
Semoga matang-matang selalu...hahahaha.. 

p/s: Happy Lunar New Year to all~~

Wednesday, February 2, 2011

Not Alone crazy dance.. :))


They did it again!! That's why I love them...aigoooo~~

p/s:  Miss them so much.. TT______TT

Tuesday, February 1, 2011

Salam Sejahtera...

Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim...

Blog ini dibuka secara rasmi pada 1 Februari 2011...

Selamat membaca!~

^_^