Tuesday, June 28, 2011

Why Women Cry?

A little boy asked his mother, “Why are you crying?”

“Because I need to” she said.

“I don’t understand,” he said.

His mother just hugged him and said, “And you never will.”

Later the little boy asked his father, “Why does mother seem to cry for no reason?”

“All women cry for no reason,” his dad answered carelessly.

The little boy, still wondering why women cry, finally asked the old wise shaikh (scholar). “He surely knows the answer”, he thought.

“Ya Shaikh! Why do women cry so easily?”

The Shaikh answered:

“When Allah made the woman she had to be special. He made her shoulders strong enough to carry the weight of the world, yet gentle enough to give comfort.

He gave an inner strength to endure both childbirth and the rejection that many times comes from her children.

He gave her a toughness that allows her to keep going when everyone else gives up, and take care of her family through sickness and fatigue without complaining.

He gave her the sensitivity to love her children under any and all circumstances, even when her child hurts her badly.

He gave her strength to carry her husband through his faults and fashioned her from his rib to protect his heart. He gave her wisdom to know that a good husband never hurts his wife, but sometimes tests her strengths and her resolve to stand beside him unfalteringly.

And lastly, He gave her a tear. This is hers and only hers exclusively to use whenever she needs it. She needs no reason, no explanation, it’s hers.

You see my son, the beauty of a woman is not in the clothes she wears, the beauty of her face, or the way she combs her hair. The beauty of a woman must be seen in her eyes, because that is the doorway to her heart – the place where love resides.”

Credits to:

Wednesday, June 22, 2011

Di kala kesedihan....

Saya tgh bersedih. Jadi saya guna teknik diversion utk mengubat kesedihan & keserabutan saya. Antara cara paling mujarab utk saya ringankan kepala saya ialah dengan menonton diorang ini.. Dan selalunya memang berkesan sbb diorang ni dah tersemat elok dlm hati saya. ^_^ Dari saat kenal diorang dari tahun 2008, dioranglah yg jadi sumber inspirasi saya utk terus minat dunia K-Pop. Walaupun diorang dah buat solo activities, they're still SS501 & they'll make a BIG comeback one day! I'll always believe that.. ;-) Percayalah, diorang tak pernah mengecewakan!










p/s: Sedang belajar menampal koyakan hati sendiri...*sobs*~

Monday, June 20, 2011

I'm Sorry... My Bad...~

Seminggu dua ni saya selalu rasa sangat sangat lousy. Senang cakap banyak sangat benda yang buat saya kecewa, hilang semangat & tertekan. Saya selalu hidup dalam expectation org yg tinggi terhadap saya, sejak dari kecil. Bukan senang yer nak jadi saya sebab everything kena berada dalam standard yang tersendiri. Saya tak cipta standard tu, tapi orang yang automatically set standard pada saya. :-( That's why bila saya tak dpt meet requirement yang orang expect saya boleh buat, saya akan rasa down sebab mengecewakan mereka. TT______TT

I'm sorry, I'm not perfect. Saya tak dapat penuhi kehendak semua orang, dan saya tak mampu puaskan hati semua pihak. Saya ada kelemahan saya sendiri & tahap keupayaan saya sendiri. Jadi, jika saya tak mampu memang saya tak mampu, tak kiralah dari segi apapun sama ada tenaga, kewangan, kesabaran atau apa2 saja. It's just that I'm too tired to fufill all requests. Saya hanya usaha setakat yang terdaya sahaja. Selagi saya mampu, saya akan cuba buat yang terbaik. Tapi saya juga manusia biasa, selalu buat silap & ada kelemahan. Saya benar2 harap orang dapat fahami keadaan saya kerana saya tahu ramai yg tak tahu saya ada masalah sebegini.. ;-) Saya orang yang cepat letih, cepat tak ada tenaga, tak ada stamina. Bila saya letih, saya jadi pemarah, perengus, muka suka berkerut & sebagainya. Tapi alhamdulillah sejak saya start workout hari tu, stamina saya dah ada sikit berbanding sebelum2 ni. Kepala pun dah tak selalu sakit mcm dulu.. ^_^

Cumanya, saya harap orang tak cuba bandingkan saya dengan orang lain. Saya ada kelebihan & kekurangan tersendiri. Semoga semua orang dapat menerima saya seada-adanya.. Sebagai manusia biasa, saya masih mencuba & terus mencuba walaupun saya tak sempurna.. Tolong doakan yang terbaik buat saya supaya saya terus kuat semangat ok? Thank you so much! ^_^

~ *peace yo!* ~

p/s: Encik Hwang Tae Kyung yg obnoxious ni pun tak pernah lari dari buat kesilapan.. Even dia perengus, but still hati dia baik yer...hahahahhaha... :))

Tuesday, June 7, 2011

.:: Weekend Getaway ::.

Hari Sabtu-Isnin lepas, saya berada di KL & Seremban. Pergi KL sebab ada fanmeeting encik Jang Keun Suk kat Plenary Hall, KLCC. Habis jer FM, keesokannya pulak terus ke Seremban dengan family sebab majlis kenduri kazen saya.

~ Me & CRI Show poster ~

1st saya nak stori serba sikit pasal CRI Show Jang Keun Suk. Dari Hotel Citin Masjid Jamek tempat saya & Fatin menginap, kitorang naik tren ke KLCC dalam pukul 4.30 petang. Fanmeeting dijangka start dlm pukul 7. Perjalanan nak sampai ke Plenary Hall dari awal sampai saat nak redeem tiket adalah sungguh mencabar! Hahahah... Hanya saya dan Cik Fatin Citakky yer tahu betapa exhaustednya kami..aduhaiii~~ Bukan pasal tak tau Plenary Hall tu kat mana sebab saya sblm ni dah pernah jer sampai kat Convention Center tu, tapi pasal terpaksa naik turun escalator cari booth untuk redeem ticket. Ok, mengapakah tak der label/petunjuk pasal ticket redemption counter?? Bila tanya staff, bagi direction salah pulak!! Cari punya cari rupanya kaunter tu ada kat level bawah dekat dgn area outdoor parking lot. Kaunter2 lain utk merchandise etc. semua kat level atas. Disebabkan kitorang arrive dari Suria KLCC, sah2 laa tak lalu area bawah tu kan, terus2 jer naik convention center. Tapi tak perlah, akhirnya dpt redeem 2 ticket Silver. Akibat dahaga, kitorang pun minum2 kat cafe situ sementara nak membuang masa. :))

Next, tunggu until kul 6 sblm dpt masuk ke hall. Bila dah masuk, duduk kat area Silver bahagian kanan atas. Area Silver mmg agak padat, tapi area Gold hanya penuh bahagian tengah. Dalam pukul 7 masa muzik dah start, staff ajak kitorang semua turun ke area Gold.. Wahh!!~ Rezeki beb!! Fans yg beli Gold mesti tensen kan kat kitorang? Dah laa tiket beza around RM120 kan? :-p ngeh ngeh~ Ok, bila JGS dah kuar sah2 ramai yg menjerit tak hengat!~ Saya & Fatin cool jerk..wkakakakak.. Malas nak over excited sebenarnya, adakah mungkin kerana kami adalah peminat yang matang & sudah biasa dengan keadaan ini? Hahahhahahah!! ^_^

Saya nak komplen sket pasal security. Ada security cakap boleh guna kamera digital kecil atau handphone utk snap gambar, tapi jgn DSLR. Masalahnya bila once show start, security tetiba jadi strict tak bagi rekod anything langsung!! Aikkk...tadi cakap lain, pastu jadi lain pulak... Aigooo~~ So akibatnya, mmg tak byk laa gambar leh tangkap, kalo ada pun curi2 jerk.. TT_____TT sengal sungguh!

Overall lepas 2 jam setengah show, saya leh conclude yang saya enjoy performance Jang Keun Suk. Maybe sebab charisma beliau sendiri + dia dapat communicate dengan sangat baik dengan fans + personality dia yg memang joyful & energetic. ^_^ Cuma saya & Fatin sedikit bengong masa performance beliau dgn Big Brother (Lounge H), agak tak kena dgn jiwa kot sbb rasa cam dlm club jerk..no offense JGS!~ Heheheheh... Ok, saya sangat jeles dgn fans yg dipanggil masa lucky draw!! Dahlaa dpt hadiah personal dari JGS, dapat hugs lagi!!! Huwaarghhh!!!! TT_________TT

Sebenarnya ada beberapa benda buat saya kecewa hari tu. Tapi saya malas nak tulis kat sini. Haruslah nak ingat benda2 yg indah jerk.. ^_^ As a friendly reminder buat organizer, next time make sure semua staff ada info yg tepat, contohnya direction utk pergi booth, fans' gift counter for JGS, arahan yg tepat dari security etc. so that tak dak lagi miscommunication mcm hari tu.. Apapun, thank you buat Rhythm Land sebab berjaya bawak JGS datang ke Malaysia.

Part yg paling saya suka masa CRI Show masa JGS bermonolog & nangis sebab terharu dengan sambutan Malaysian fans sblm nyanyi lagu My Precious. Dia ucap thank you sebab buat dia teringat balik kenangan 1st fanmeeting dia dulu kat Jepun.. ^_^ Kalau nak tgk review CRI Show, try baca kat K-Popped ni.

Agenda kedua. Habis cerita pasal fm, cerita pasal ke Seremban pulak utk majlis perkahwinan sepupu saya, Shukri dengan Asma. Majlis memang meriah, happy dpt jumpa saudara-mara yg lama tak jumpa & makan pun mmg sedap!! Hehehehe... Buat pasangan mempelai, Selamat Pengantin Baru & semoga berbahagia hingga ke akhir hayat.. Amin... ^_^

~ Pasangan pengantin dgn ibubapa pengantin lelaki ~

p/s: Back to work!~ *sigh*