Sunday, July 31, 2011

.:: Ramadhan & I'tiraf ::.

Saya mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Berpuasa buat semua muslimin & muslimat. Ampunkan segala kesalahan & kekasaran saya selama ini & marilah kita sama-sama berdoa ke hadrat Ilahi agar terus diberikati oleh-Nya sepanjang Ramadhan ini. Sesungguhnya bulan Ramadhan adalah bulan yang paling saya rindui kerana saya rasa begitu dekat dengan-Nya. Semoga kita semua mendapat keredhaan dari-Nya, insyaAllah.. ^_^



I'tiraf - Raihan
(Lyric credits to LirikNasyid.com)

Wahai Tuhan, ku tak layak ke surgaMu
Namun tak pula aku sanggup ke nerakaMu
Ampunkan dosaku, terimalah taubatku
Sesungguhnya Engkaulah pengampun dosa-dosa besar

Ilahi lastu lil firdausi ahlaa
Wa laa aqwa 'alaa naaril jahiimi
Fahabli taubataw waghfir dzunuubi
Fa innaka ghofirudz dzam bil 'adhiimi

Dosa-dosaku bagaikan pepasir di pantai
Dengan rahmatMu ampunkan daku oh Tuhanku

Wahai Tuhan selamatkan kami ini
Dari segala kejahatan dan kecelakaan
Kami takut, kami harap kepadaMu
Suburkanlah cinta kami kepadaMu

Kamilah hamba yang mengharap belas dariMu

p/s: Bersyukur dengan segala kurniaan daripada-Nya.. Alhamdulillah...

Saturday, July 30, 2011

SMAP and Jang Keun Suk

Just finished watching The SMAP X SMAP show with Jang Keun Suk as the guest, and all that I can say it was sooooo damn entertaining!! ^_^ Hahahah.. I had a good laugh, felt very lucky to see my two favourite idols together. As you could have predicted, I'm a fan of Takuya Kimura since secondary school, and seeing him with my favourite 'current' idol, Jang Keun Suk had just made my day.. ;-) It feels so surreal but yes, magic does happen! ^_^ To all fans of SMAP and Jang Keun Suk, happy watching! (Video credits to the uploader ^_^)











p/s: "No river can return to its source, yet all rivers must have a beginning. ;-)

Thursday, July 28, 2011

Huhuhuhuh...

Emosi saya hari ni turun naik. Sejak melalui beberapa fasa yang mencabar, adakalanya saya rasa nak marah, naik angin tiba-tiba. Tengah2 saya jalan balik dari KBTC tadi, tetiba saya rasa nak maki hamun & hampir meroyan..tapi saya nasihatkan hati saya supaya bersabar & ingat yang Dia sentiasa berada bersama saya.. TT_____TT Jadi, untuk memujuk hati saya terus jalan masuk Muhibbah Cafe untuk mencari comfort food. Yes, comfort food!! Apa2 jer yang leh buat saya 'sejuk' balik... Jadi kesimpulannya, saya telah membeli item2 di bawah:

 ~ Tinggal 5 biji tatkala entri ini ditulis ~

~ Asalnya nak beli Coffee, tapi nasihat diri sendiri beli Chocolate utk elakkan kebinasaan :)) ~

Sambil saya menikmati comfort food saya di ofis, terus saya buka laptop dan membuka satu MV favourite saya yg pastinya dapat menyejukkan hati & menenangkan minda saya secara automatik..
~ Encik JKS nyanyi lagu Without Words ~

Saya try cari balik link video ni kat YouTube utk share ngan anda, malangnya dah di'remove' oleh uploader..heheheheh.. Nasib baik saya sempat download dulu & hari2 leh layan kat laptop.. Kalo tak confirm menyesal!! :))

My sincere message to Mr. Jang Keun Suk: 

Although you don't know me, I'd like to thank you for being my inspiration to keep on going with my life. You had helped me to live my life to the max and appreciate every single thing that's happening whether it's bad or good. I look up to you because I know you're an extraordinary person who lives ordinarily and you're very generous in everything you do. Thank you for working so hard for your fans and please take some rest when you should. Your fans love your honesty and will always support you no matter what.. ^_^

p/s: Sekian, terima kasih.

Happy Birthday Mama!~ ^_^

 
Hari ini 28 Julai. Hari ini birthday mama saya ke-49. Yer, umur mama dah nak masuk angka 5 di depan, tapi hakikatnya fizikal mama masih mcm org yg berumur lewat 30-an atau awal 40-an..hehehehhe... Terimalah hakikat, memang ramai yang cemburukan mama saya sebenarnya, tul dak? Hehehehhehe.. :-p

Mama saya lahirkan saya ketika beliau berusia 22 tahun. Yer, muda kan? Saya ni, tak tau bila nak lahirkan anak pertama..wkakakakakak..apakah aku merapu meraban nih?? =)) Balik kepada topik asal, disebabkan mama saya melahirkan saya ketika usia muda, bila saya dah dewasa, ramai yg ingat saya dan beliau adalah adik-beradik..hahahahha.. Sama ada mama nampak muda, atau saya ni yg nampak tua..erkkk!!~ -____-

Apapun, hari ni sempena birthday mama saya ucapkan Selamat Hari Lahir buat mama tercinta.. Terima kasih kerana melahirkan saya di muka bumi ini.. Semoga panjang umur, hidup diberkati olehNya dan sukses selalu, insyaAllah.. Abah, Along & Fatin sangat-sangat menghargai pengorbanan mama selama ini.. Mama byk berkorban untuk keluarga dan kami amat menghargainya.. Kami minta maaf kalau banyak melukakan hati mama & tak dengar cakap mama atau selalu melawan cakap mama.. Sebenarnya, tak sengaja nak buat semua tu, sekadar nak bermanja... Ahaks!~ :-p Semoga Allah saja dpt membalas jasa mama.. Aminnn... ^_^

We always love you, Mama!~ ngeeee~~

Tuesday, July 26, 2011

Untukmu CheEkYe~

Lagu ini khas untuk sahabat-sahabat saya yg teguh bersama saya ketika susah dan senang. Saya mengenali kalian lebih dari 8 tahun & anda telah diibaratkan seperti kakak/adik saya. Terima kasih kerana menyinari hidup saya & menjadi antara penyebab untuk saya terus berdiri & mengharungi hidup ini. I'm thankful to know all of you & I really hope that our friendship will remain forever, insyaAllah. ^_^
Selamat mendengar & menghayati!~


p/s: The only unsinkable ship is friendship~ ;-)

5 jib teaser pic~

OMG Encik Kyu shillang~~
O____o


Sejak bila Super Junior jadi funky nihh?? :))

p/s: Thanks to my CheEkYe sisters for the wonderful weekend getaway.. We'll be meeting again in the future, insyaAllah~ ^_^ Love ya girls always..

Friday, July 22, 2011

You'll Never Understand Us.. :))

Semuanya bermula gara-gara Cik Lily yang tersalah type.. :))







p/s: That's why I love them.. The Ultimate Chee-Kye!~ ^_^

p/p/s: Jumpa esok korang!!!~ *throwing confettis* Ahaks!~

Thursday, July 21, 2011

Long Night - Kim Hyung Jun



My current favourite song. Encik Jun shillang, encik nyanyi kat saya kan lagu ni? Wakakakka~ :))

English Translation
credits to: TripleS Germany

Girl, what are you doing now?
Call, at midnight oh baby, can't...
I can't erase your eyes n smile from my sight even if I close my eyes.
I'd thought you are a just friend.
But I wanna fly over this distance.
I wanna see you so much now.
I can't sleep cause I love you.. Painful...
My love for you is like a continued rain. Long Night

Girl, how to say my love?
Call, casually? oh baby, I can't.
I wanna hog ur heart and your temp with my hands.
I shoot out without having an umbrella.
can't to endure anymore. I wanna see u so much now.
I can't sleep cause I love you..
I wanna understand about you.
I wanna hold you in my arms.Long Night

Every day, every night, always...
I'll make you smiling

Every day, every night, always...
So I'd stay beside you

How do you think about me?
Just passing time frustrating...
I wanna see you now... I wanna see u so much now.
I can't sleep cause I love you.. Unbearable.
Sound of rain is beating my heart.

Every day, every night,
always... I will keep staring you

Every day, every night,
always... So I'd stay beside you

p/s: Sangat rasa nak shopping nihh!!!~ TT_____TT huhuhuhu...

Wednesday, July 20, 2011

Rindu!!!!~

Ok, saya rindu tak hengat kat diorang berdua nihhh!!!!~ TT________TT Tul dak Kak Jah & Cik Jamie? Sobs~


p/s: How I wish... :-|

Monday, July 18, 2011

Gomapda~ ^_^



Saya nak ambil kesempatan ini utk ucapkan terima kasih banyak2 buat semua yang bersama saya ketika saya susah dan senang.. Saya bersyukur sebab mempunyai support system yang mantap dan menjadikan saya seorang manusia yang kuat tanpa saya sedari. Saya juga bersyukur kerana Allah sentiasa bersama saya, walaupun ada ketikanya saya alpa & lalai mengharungi kehidupan sementara ini. Kerana Dialah saya kuat, kerana Dialah saya harus meneruskan kehidupan. Thank you, Allah. ^_^

InsyaAllah saya akan terus melangkah walaupun terpaksa mendaki semula dari bawah. Saya anggap semua yang berlaku sebagai satu ujian utk saya menjadi manusia yang matang. Saya berterima kasih buat ahli keluarga yang sentiasa mendoakan yang terbaik buat saya, termasuk juga sahabat-sahabat yang banyak memberi sokongan moral. Thank you, thank you and thank you. ^_^ Semoga Allah saja yang membalas budi kalian.. InsyaAllah..

Saya OK. Don't worry too much about me. I know how to survive & please, keep on praying to Allah to continuously give me strength.. He knows the best. ^_^

p/s: You are in my prayers.. ;-)

Friday, July 15, 2011

Hello Hello - FT Island

Lagu kegemaran beta & Fatin Citakky sekarang... Ahaks!~ :)) My favourite part "Everybody say Hello Hello Hello~~" ;-)


p/s: Loving Hongki's voice!!~ ^_^

Sunday, July 10, 2011

Dengan ini....

Selepas melakukan kajian & pemikiran yang mendalam, dengan ini saya mengisytiharkan Encik Jang Keun Suk sebagai shillang ke-3 saya!! Muahahahha.. :)) Kenapa? Kerana ada banyak sangat traits yang saya suka pada beliau...ngeeee~~ ^_^ Malas nak tulis traits apa saya suka sbb beliau tahu sendiri apa yg ada dlm hati saya..wkakakakaka~

Buat Encik JKS, semoga hubungan kita berkekalan.. :))



p/s: You're as fragile as flowers, but your courage is stronger than a steel.. ;-)

Monday, July 4, 2011

.:: Good Person ::.

Ahaks.. Saya memang suka lagu ni dari mula2 dengar tahun lepas.. Tapi penghayatan tak beberapa nak ada.. Sekarang baru rasa.. :-p Jadi, buat yg tak pernah dgr atau tak pernah ambik tahu, enjoice!!!~ ^_^




p/s: Jimah, awak tak marah kan?? Wkakakakak~~ :))