Monday, August 29, 2011

Syawal tiba lagi...



Di kesempatan ini, saya ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua pembaca blog saya. Maaf zahir dan batin untuk segala kekasaran & kekhilafan saya. Semoga kita semua sentiasa berada di bawah lindungan rahmat-Nya, insyaAllah... ^_^

p/s: Tahun ni insyaAllah akan cuba penuhi jemputan open house..ngeeee~~

Friday, August 26, 2011

Amboi encikkk!!~


(Pic credits: allkpop)
Encik JGS yg chartered private jet. Ko ada?? =))

Senang sket kan nak balik beraya..wkakakakakak!!

p/s: Saya suka laki ambitious.. :-p

Monday, August 22, 2011

Akan tiba waktunya, insyaAllah.. ;-)


Lagu ni dulu pernah jadi lagu favourite saya zaman kampus. Bila dengar lagu ni balik, saya rasa insyaAllah semuanya akan ok.. ^_^ He knows the best for me.. Thank you, Allah for everything~

p/s: Raya dah dekatttt!!!!~ Ngeeee~~

Friday, August 19, 2011

Ok...

Ok, have to admit this. Ada masa saya ok... Ada masa saya tak ok..

Jadi hari ni...

Saya tak ok!!!

TT_________________TT

~ Encik Taekyung yg tetap comel walaupun bersedih ~

p/s: Bertabahlah hati....huhuhuhu....

Thursday, August 18, 2011

.:: Wanita ::.



Wanita - deHearty
(credits: liriknasyid )

Kau digelar sebagai penyeri dunia
Hadirmu melengkap hubungan manusia
Bukan sahaja dirindui yang biasa
Malah Adam turut sunyi tanpa Hawa

Akalmu senipis bilahan rambut
Tebalkanlah ia dengan limpahan ilmu
Jua hatimu bak kaca yang rapuh
Kuatkanlah ia dengan iman yang teguh

Tercipta engkau dari rusuk lelaki
Bukan dari kaki untuk dialasi
Bukan dari kepala untuk dijunjung
Tapi dekat di bahu untuk dilindung
Dekat jua di hati untuk dikasihi
Engkaulah wanita hiasan duniawi

Mana mungkin lahirnya bayangan yang lurus elok
Jika datangnya dari kayu yang bengkok
Begitulah peribadi yang dibentuk

Didiklah wanita dengan keimanan
Bukannya harta ataupun pujian
Kelak tidak derita mengharap pada yang binasa

Engkaulah wanita istimewa

Sedarilah insan istimewa
Bahawa kelembutan bukan kelemahan
Bukan jua penghinaan dari Tuhan
Bahkan sebagai hiasan kecantikan

p/s: Salam Nuzul Quran!~ ^_^

Monday, August 15, 2011

Putaran Kehidupan :)

Lama betul tak dengar lagu ni!! Huhuhuhu.. Sungguh menusuk jiwa! ;-)


Putaran Kehidupan - Firdaus
(credits to LirikNasyid)

Saat kau melangkahkan kaki
Jatuh dan bangun sendiri
Semuanya mampu kau redahi

Saat usiamu telah dewasa
Cabaran datang bertimpa
Kau kecewa derita sengsara

Hapuskanlah air matamu
Redha dan teruskanlah usahamu
Pasti kau akan mengerti
Hidup ini
Putarannya tersendiri

Hentikanlah air matamu
Biarkanlah kisah duka itu berlalu
Mendung hari takkan selalu
Sinar bahagia, oh pastikan kau ketemu

Oh pastikan kau ketemu..

p/s: Nostalgia~ ^_^

Friday, August 12, 2011

.:: Love Again ::.

Saya sangat suka lagu Love Again nyanyian encik Kyuhyun ni. Selain dari melodi yang best, saya suka lirik lagu ni. Lirik dia mengisahkan tentang Kyuhyun sebenarnya, camana dia alami accident dulu, apa perasaan dia & apa harapan dia kalau dia masih hidup..huhuhuhu.. Encik Kyuhyun mmg seorang yang bertabah, even dulu dia hanya ada peluang hidup 20% jer, tapi dia berjaya harungi semua & menjadi siapa diri dia hari ini. Kesimpulannya, berani hadapi cabaran, bersyukur dengan apa yang dikurniakan dan bangun semula dari kegagalan..ngeeee~ That's the right way to live and bear in mind that everything happens for a reason~ ^_^


Love Again - Kyuhyun
English Translation
(credits to: K-Pop Freeze)

I thought this was the end of my memory
The faces I’ll never see again pass me by
I stood at the end where I couldn’t do anything
I put my hands together and just prayed

So I could show you my heart

That still hasn’t done everything

Get up again
I want to see you who has waited for me
Go back again
I want to say “I love you”

I thought the entire world stopped
Only the happy times pass me by

I stood at the end I thought I wouldn’t have
I just prayed like that
So I can feel the love
That I’ve passed by

Get up again
I want to see you who has waited for me
Go back again
I want to say “I love you”
I’ve lived without knowing
How precious you are

Get up again
I want to see you who has waited for me
Go back again
I want to say “I love you”

p/s: Alhamdulillah, dah habis baca buku Travelog Haji Mengubah Sempadan Iman, nukilan Prof. Dr. Muhd Kamil Ibrahim.. It's a great book indeed! ;-)

Thursday, August 11, 2011

The Opening

In the name of Allah, the Beneficent, the Merciful

All appreciation, gratefulness and thankfulness are to Allah alone, Lord of the worlds

The Beneficent, the Merciful

The Possessor of the day of recompense 

To You we worship, and to You we seek help

Direct all of us to the straight path

The way of those on whom You have bestowed Your grace, not the way of those who have earned Your anger, nor of those who have lost their way and are astray

[Credits to Wikipedia]

p/s: Semoga kita semua mendapat petunjuk-Nya, insyaAllah.. Aminn.. ^_^

Tuesday, August 9, 2011

Dulu-dulu...


Dulu-dulu saya adalah peminat The X-Files. In fact sekarang pun saya ialah peminat X-Files. :)) Anda sure kenal gambar kat atas ni kan? Siapa lagi kalo bukan Agent Dana Scully. Saya memang suka watak dia, dan saya teringat dulu2 kat sekolah ada someone panggil gelaran 'Scully' kat saya. Ahaks!~ Buat encik pemberi gelaran, saya tau awak sedang ketawa, jadi dok diam2 yer Agent Mulder.. =)) Itu cerita lama, zaman Form 1.. Hahahahha~

Saya suka watak Scully sebab dia seorang yg tough. Selalu degil & ada pendirian tersendiri. Apa pun yang orang sekeliling cakap, dia tetap dengan pendirian dia sebab dia yakin dengan kepercayaan dia. Walaupun dia seorang saintis, dia masih ada pegangan agama. Bukti paling kukuh Scully seorang yg tough ialah dia terpaksa lepaskan William, anaknya untuk adoption demi keselamatan William sendiri. Itu pengorbanan paling besar yang boleh dilakukan oleh seorang wanita bergelar ibu. Uhuks~

Kenapa saya cakap pasal Scully hari ni? Sebabnya senang jer, hari ni birthday Gillian Anderson. Hahahaha..  Jadi, Happy 43rd Birthday to Gillian!!~ ^_^

p/s: Alhamdulillah, sudah 9 Ramadhan.. ;-)

Monday, August 8, 2011

Gara-gara t-shirt Baby Phat~

Semalam saya saja jer tweet kat Kimora Lee Simmons (KLS) bgtau saya baru beli t-shirt Baby Phat.. Dan seriously tak sangka dia reply..hehehehehe.. KLS, you're all women's inspiration & we will always love you just the way you are~ ^_^ Girl power!!!~




p/s: KLS dah tak handle Baby Phat since August 2010~ Hmmm...

Sunday, August 7, 2011

Retail-Therapy~

Hari ni keluar shopping bersama Cik Fatin Citakky.. Hajat di hati nak beli persiapan utk raya.. Tapi biasalaa, ada jer yg tersasar dari sasaran..hahahahhaha!! In the end, daripada nak beli sandal, tak jadi..yg pegi belinya t-shirt yg tak disangka2..adoilaaa~~ :)) Well, tak salah kan as long as within budget..ngeee~~ Nak tau saya beli apa? Sila tgk jer gambar2 kat bawah nihhh... :-p

 ~ Baby & Me DVD ~

 ~ Baby Phat T-shirts ~

 ~ Elianto Body Scrub ~

~ Vincci Shades ~

Semua item yg dibeli adalah untuk retail-therapy yer.. Then, saya juga dpt new haircut hari ni! I likeeee~~ Thanks to Schwarzkopf professionals~ ^_^ Nanti2 rasa nak pegi buat hair treatment pulak kat situ..ngeee~ As a conclusion, alhamdulillah hari ini berjalan lancar & thank you Allah for everything.. I feel very content today.. :-) Wan Safra Diyana is back on track, insyaAllah..

p/s: He will lead because He's the Almighty and He knows the best..

p/p/s: Happy 51st Birthday David Duchovny a.k.a Agent Fox Mulder!!~ :))

Saturday, August 6, 2011

Pesanan Untuk Kaum Adam.. ;-)


Jadilah Seorang Lelaki yang Beriman
Oleh: akhawat88_girl
(credits to iLuvislam.com)

Jadilah seorang lelaki yang beriman,
Yang hatinya disalut rasa taqwa kepada Allah,
Yang jiwanya penuh penghayatan terhadap Islam,

Yang sentiasa haus dengan ilmu,
Yang sentiasa dahaga akan pahala,
Yang solatnya adalah maruah dirinya,
Yang tidak pernah takut untuk berkata benar,
Yang tidak pernah gentar untuk melawan nafsu,
Yang sentiasa bersama kumpulan orang-orang yang berjuang di jalan Allah.

Jadilah seorang lelaki,
Yang menjaga tutur katanya,
Yang tidak bermegah dengan ilmu yang dimilikinya,
Yang tidak bermegah dengan harta dunia yang dicarinya,
Yang sentiasa berbuat kebajikan kerana sifatnya yang penyayang,
Yang mempunyai ramai kawan dan tidak mempunyai musuh yang bersifat jembalang.

Jadilah seorang lelaki,
Yang menghormati ibu bapanya,
Yang sentiasa berbakti kepada orang tua dan keluarga,
Yang bakal menjaga kerukunan rumahtangga,
Yang akan mendidik isteri dan anak-anak mendalami Islam,
Yang mengamalkan hidup penuh kesederhanaan,
Kerana dunia baginya adalah rumah sementara menuju akhirat.

Jadilah seorang lelaki,
Yang sentiasa bersedia untuk menjadi imam,
Yang hidup di bawah naungan al-Quran dan mencontohi sifat-sifat Rasulullah,
Yang boleh diajak berbincang dan berbicara,
Yang menjaga matanya dari berbelanja,
Yang sujudnya penuh kesyukuran dengan rahmat Allah ke atasnya.

Jadilah seorang lelaki,
Yang tidak pernah membazirkan masa,
Matanya kepenatan kerana membaca al- Quran,
Suaranya lesu kerana penat berzikir,
Tidurnya lena dengan cahaya keimanan,
Bangunnya Subuh penuh kecergasan,
Kerana sehari lagi usianya bertambah kematangan.

Jadilah seorang lelaki,
Yang sentiasa mengingati mati,
Yang baginya hidup di dunia adalah ladang akhirat,
Yang mana buah kehidupan itu perlu dibaja dan dijaga,
Agar berputik tunas yang bakal menjaga baka yang baik,
Meneruskan perjuangan Islam sebelum hari kemudian.

Jadilah seorang lelaki,
Yang tidak terpesona dengan buaian dunia,
Kerana dia mengimpikan syurga Allah.

p/s: ^_^

Thursday, August 4, 2011

It's Jang Keun Suk's Birthday!! ^-^

Yay!! Kalau semalam b-day Encik Hyung Jun, hari ni b-day Encik Jang Keun Suk pulak.. Maka, Happy 24th Birthday to my Mr. Dandy~ Hehehhehe.. :))


p/s: Let's keep the positive vibes going!~ ^_^

Wednesday, August 3, 2011

Happy Birthday Hyung Jun!!!~ ^_^

 
Wahhh... My Jun shillang dah dewasa lah!! Happy 24th Birthday!! ;-)

p/s: Esok birthday JGS shillang pulak!! Muahahhaha... What a wonderful week~ :))

Monday, August 1, 2011