Tuesday, October 25, 2011

List down! List down!! :))

1. Saya rasa cam ada banyak benda nak mengarang (banyak ker???)
2. Ok, kita mulakan dengan Bismillah... ^_^
3. Disusuli dengan Alhamdulillah atas segala limpahan kurniaan nikmat dari-Nya.. ^_^
4. Saya rasa sungguh lega sebab dah habis mengajar Corporate Training - Microsoft Excel 2010 Level 3. Ngeee~~
5. Saya sakit belakang sbb berdiri lama & mengadap laptop lama sgt!!! TT______TT
6. Sandal coklat kesayangan saya dah macam nak rosak. *sobs*~
7. Rasa nak kena beli sandal baru..hehehehe..
8. Rasa nak shopping itu ini tapi selalunya mesti tak terbeli jugak.. :))
9. Tiba-tiba terfikir nak beli Tab! Tapi tengah cari motif??? =)) =))
10. 27hb ni genap 3 tahun berada di alam kerjaya!! Wahhh!! :))
11. Saya masih sayangkan encik Kyuhyun...serta encik Hyungjun..hahahahah!!
12. Encik Jang Keun Suk, boleh berhenti merokok tak? Uhuks!~ :-(
13. "Seronok tak hidup tak tenang sekarang? Tu laaa..siapa suruh aniaya org, kan dah dapat balasan!!" Allahuakbar!!
14. Mari berpantun: "Siakap, senohong, gelama, ikan duri. Bercakap bohong lama-lama jadi pencuri!" Oh yes, pencuri duit! Pencuri tenaga! Pencuri masa! Pencuri hati??!! Durhhhh~~ What the??!
15. Lambat lagi ker Februari? Huhuhuhuhuh.....
16. Truth hurts, but life must goes on... :-)
17. Where is my bakal encik husband??? Boleh berkenalan?? =)) =))
18. Ok, harus concentrate pada coming mid-term test... Soalan tak siap lagi!!!
19. Tengah dengar lagu-lagu Suju...
20. SS501 is forever~ ^_^
21. Lagu Lucky Guy encik Hyunjoong leader agak cooooool lah!! :))
22. Saya masih tertarik dengan lelaki kurus & tinggi..ahaks!!!!! =)) =))
23. Surah An-Nisa dah start...(akhirnya!!! ouch!~)
24. Cepatnya dah akhir bulan!! 0_o
25. Lapar laaa pulak.... Rasa nak makan Mambo Fries Marrybrown jerkkk....
26. Raya haji dah dekat....
27. Bila agaknya boleh jejak kaki di Tanah Suci? InsyaAllah!! ^_^
28. Suka betul menonton Ustaz Don sekarang ni!! Wakakkakak!!
29. Tahu tak minggu ni Jom Heboh kat Kota Bharu? :))
30. Perlu ker nak defrag laptop nih???
31. Hope is a dream that never sleeps... ^_^
32. Lama tak exercise!!!! Huhuhuhu...
33. Hampir sasau tgk encik Kyuhyun exercise pelvic thrust kat Star King semalam... Aigooo~ *_*
34. Lagu Bonamana dah setahun lebih rupanya... :))
35. Cinta pada Allah lebih indah... ;-)
36. Niga animyeon andwae~ Neo eobsin nan andwae~ :))
37. S.E.O.U.L
38. I love you. You love kat I tak?? Hahhahahah!! =))
39. Donghae ni tetap comel jerkkk....huhuhuhu...
40. Ok, mari berhenti merepek. Goodbye!

~ Sedang gila baca buku sekarang!! Ahaks!! ~

Sunday, October 16, 2011

Hanya Peringatan.. ^_^


Alhamdulillah syukur kepada Allah kerana memberi kekuatan pada kami sekeluarga untuk terus hidup sebagai hamba-Nya di muka bumi ini. ^_^ Hari ni saya tergerak hati untuk mengarang sesuatu yang dah lama bermain di fikiran saya, iaitu tentang golongan yang munafik. Wahh!! Serius kan bunyinya? :)) Tapi percayalah, ini yang saya nak cakap di hari ini. Silalah bersiap-sedia ya? :-p

Ok, entri hari ni sekadar peringatan sebenarnya bagi mereka yang pernah menzalimi orang lain dengan sengaja. Kalau anda rajin membaca & menganalisa Al-Quran, anda akan rajin jumpa dengan kata-kata Allah tentang golongan yang munafik, yakni yang hipokrit. Depan-depan baik, tapi dalam hati hanya Allah yang tahu. ^_^ Depan-depan pijak semut pun tak mati, belakang-belakang dok mengata & berbohong suka hati. Adakah anda golongan yang disebut tadi? Tepuk dada, tanya hati. :-)

Ayat yang terpapar kat atas adalah dari Surah Al-Munafiqun, ayat ke-6. Saya saja copy & paste di sini untuk renungan semua & berharap sgt pada mereka yang terasa diri mereka pernah menzalimi orang lain, bertaubatlah... Sampai bila-bila pun hidup anda tak akan tenang & anda akan selalu hidup dalam kegelisahan kerana pernah berbuat jahat. Mungkin anda rasa dosa anda tak seberapa, tapi percayalah, balasan Allah boleh datang pada bila-bila masa tak kira kecil atau besar. Dia yang Maha Menentukan & Maha Melewatkan. Maknanya, kalau tak sekarang, mungkin Dia akan balas di masa akan datang. ^_^

Pada mereka yang sering berbohong, insaf-insaflah. Pembohongan anda akan terbongkar pada bila-bila masa kerana orang yang teraniaya akan terus berdoa & meminta padaNya. Kasihanilah pada orang yang telah anda zalimi, tak kiralah samada pada ahli keluarga anda, saudara-mara, teman sepejabat, teman baik, ex-boyfriend, ex-girlfriend dan lain-lain lagi. :)) Anda boleh terus berbohong di dunia, tapi anda tak boleh menipu di akhirat semasa hari perhitungan. Ingat-ingatlah, ajal sentiasa mendekati kita dan kalau anda tak segera bertaubat, anda tahu di mana kediaman anda nanti..

Seperti saya cakapkan tadi, entri ini hanya untuk peringatan. Saya bukanlah seorang pendakwah bebas, tapi sekadar hamba-Nya yang suka nasihat-menasihati. ^_^ Saya tak layak nak judge sesiapa, kerana hanya Dia yang Maha Mengetahui dan saya langsung tidak tahu-menahu akan rahsia-Nya. Saya hanya mampu berdoa agar kita semua ditunjukkan pada jalan yang lurus dan terus dilindungi oleh-Nya daripada sebarang kejahatan yang ada di dunia ini. Amin.... ^_^

p/s: Marilah terus berbakti pada ibu bapa selagi mereka masih ada.. InsyaAllah hidup bahagia di dunia & akhirat.. :-)

Thursday, October 13, 2011

There's always a reason to make me smile~^^


Special thanks to my lovely students for the superb cake!~
I really appreciate it..
^_^

p/s: Baru sedar dah lama tak senyum lebar... Ngeeeee~~ Alhamdulillah..

Monday, October 10, 2011

Alhamdulillah.. :-)

Alhamdulillah... Hari ini 10 Oktober, maka genaplah hari kelahiran saya di muka bumi-Nya yang ke 27 tahun.. :-) Syukur kepada Allah kerana telah memberi saya peluang untuk hidup sebagai hamba-Nya sejak 14 Muharram 1405H. Terima kasih juga buat ibunda saya yang bertarung nyawa melahirkan saya 27 tahun yg lepas.. ^_^ Hanya Allah yang dapat membalas jasa mama...

Terima kasih buat semua yang telah wish & mendoakan yang terbaik untuk saya.. Semoga kita semua diberkati oleh-Nya insyaAllah.. Secara peribadi, saya benar-benar berharap birthday saya pada tahun ini akan menandakan kematangan saya untuk terus mengharungi hidup ini.. Tahun 2011 adalah tahun yang paling besar dugannya untuk saya & keluarga. Tapi insyaAllah dengan petunjuk dan bimbingan dari-Nya, kami sekeluarga akan terus menongkah arus selagi hayat dikandung badan.. ^_^ Kerana Dialah kami menjadi semakin kuat dan dekat pada-Nya.. Alhamdulillah...

Satu hari nanti, saya yakin Dia akan memudahkan segalanya.. Sekarang pun saya telah dapat rasakan, alhamdulillah.. Dia Maha Mengetahui dan rahsia-Nya sangat sangat indah, saya pasti.. ^_^

Once again, thanks to all for the birthday wishes and may Allah bless us always~ Semoga kita semua dimurahkan rezeki & mendapat keberkatan-Nya insyaAllah... :-)

~ Let's choose to be happy always! ^_^ *peace* ~

p/s: Konvo Cik Fatin Citakky semalam sungguh deja-vu!~ O_o

Wednesday, October 5, 2011

.:: The Daybreak ::.

Say, "I seek refuge in the Lord of daybreak

From the evil of that which He created

And from the evil of darkness when it settles

And from the evil of the blowers in knots

And from the evil of an envier when he envies."


Source: Quran.com

p/s: "And We have put before them a barrier and behind them a barrier and covered them, so they do not see." [Ya-Sin: 9] Ameen...

Saturday, October 1, 2011

I'm Always Daddy's Little Girl~ ^_^


"To a father growing old nothing is dearer than a daughter." - Euripides

p/s: I'm always daddy's little girl. So if you want to claim my heart, you have to claim his heart first.. ^_^

p/p/s: Along loves you, Abah!~ :-) Thank you for always being my guardian angel..