Monday, January 30, 2012

Ko ada rasa ker? :))

"Kita x leh nak expect org rasa apa yg kita rasa...sbb rasa ni, sifat dia lain2." - Kak Jah, 2012

Hahahhaha...saja quote sms Kak Jah hari ni. Betul, rasa tu sebenarnya subjektif. Tiap-tiap orang rasa benda lain2. Yang melaluinya saja yg benar-benar tahu. Ada orang rasa happy, tapi happy level mana satu? :)) Ada yang rasa sedih, tapi sedih camana? Ada yang melalui perkara yg sama, tapi rasa lain-lain..heheheh...so, memang betul, rasa tu masing-masing punya hal. Tapi ada jugak org yg tak ada rasa langsung kannn... Oh, apa-apalah!~ :))

Kesimpulannya, jgn compare diri anda dengan orang lain sbb anda tak tahu perjalanan hidup orang tu camana. Kalau orang tu berjaya, mungkin sebab dia usaha kuat utk dptkan apa dia nak atau kejayaan yg dia dpt adalah ujian dari Dia. Jadi, once again, jgn bandingkan diri anda dengan org lain sebab kita semua memang tak akan sama! ;-)

p/s: Kasut lain-lain, kaki lain-lain.. Kaki kiri pun tak pernah rasa jadi kaki kanan tu camana, and vice versa. :))

Wednesday, January 25, 2012

Ermmm....

Buat masa sekarang hati saya adalah begini....



Dan begini....


Satu hari nanti, insyaAllah ia akan jadi begini....


Cuma waktunya saya tak dapat nyatakan.. ;-) Lambat atau cepat, saya tak risau sebab saya ada Dia yang sentiasa menjaga hati saya sejak saya dilahirkan.. ^_^

p/s: I might look tough, but I'm not so tough. I might look fragile, but I'm not very fragile. I'm just an ordinary human whose patience is being tested by Him for He knows that I'm strong enough to overcome the extraordinary circumstances.. I'm the chosen one. That's who I am & I'm thankful for that.. ^_^

p/p/s: 20 days to go!~ :-)

Sunday, January 22, 2012

Happy Lunar New Year!~

Happy Lunar New Year to those who celebrate and Happy Holidays to all!~
^_^

p/s: "Cheers to a new year and another chance for us to get it right." - Oprah Winfrey

Friday, January 20, 2012

It's Ferrari, ok!!~ -_-


Pic credits: Alyza

Encik Hyungjun & his new ferrari... Proud of him!~ ^_^

p/s: Mr. Leo is always hardworking indeed!~ ;-)

Thursday, January 19, 2012

The Act of Standing

"O Allāh, guide me among those whom You have guided, pardon me among those whom You have pardoned, turn to me in friendship among those on whom You have turned in friendship, and bless me in what You have bestowed, and save me from the evil of what You have decreed. For verily You decree and none can influence You; and he is not did not humiliate whom You have befriended, nor is he honoured who is Your enemy. Blessed are You, O Lord, and Exalted. There is no place of safety from You except with You. You are most blessed and upon you all the praise you had bestowed, I seek forgiveness from Allāh and I repent to Him. And O Allāh! Send prayers on Muhammad the Unlettered Prophet and on the family and his companions" - Al-Qunut

Tuesday, January 17, 2012

Semakin hampir, semakin tenang.. :)


Alhamdulillah... Masa yang ditunggu dah hampir tiba..kalau ikut perkiraan saya, lagi 28 hari saya akan melalui satu perjalanan penting dalam hidup saya. Hoping for the best. Praying for the best. ^_^ Sangat mengharap agar Dia memudahkan segalanya...

Sekadar pandangan saya. Rahmat Allah itu tak ternilai banyaknya. Kita saja sebagai manusia tak sedar. Mungkin sebab kita dah biasa selesa, jarang ditimpakan musibah jadi tak sempat muhasabah diri. Terlupa yang kita masih bernafas, terlupa kesihatan yang Dia beri, terlupa kesejahteraan keluarga yg Dia kurniakan, terlupa banyak benda lagi. ;-) Kita selalu cakap tak suka org take things for granted. Tapi kalau kita yg take things for granted atas apa yg Allah beri? Ouch!~ Dia Maha Mengetahui.. :-)

So far, preparation dah start buat sikit2.. Masih settlekan perkara2 penting yg wajib dibuat. Honestly, makin hampir ngan tarikh, makin tenang jer saya rasa..hihihihih... Rahmat dari Dia, alhamdulillah.. :-) Tak semua org dapat rasa apa yg saya rasa. Jadi sebab tu saya bersyukur. ;-)

Kulit saya cepat sensitif sekarang nih..huhuhuhu...Kenapa yer?? TT___TT

p/s: Masih membuat research..ahaks!~

Thursday, January 12, 2012

How Can I?


This song stuck in my head since yesterday!! -_-
Haish!!

p/s: I'm sorry, I'm not yet ready... ^_^

Tuesday, January 10, 2012

.:: The Road Not Taken ::.


The Road Not Taken - Robert Frost

  Two roads diverged in a yellow wood,
And sorry I could not travel both
And be one traveler, long I stood
And looked down one as far as I could
To where it bent in the undergrowth;

Then took the other, as just as fair,
And having perhaps the better claim
Because it was grassy and wanted wear,
Though as for that the passing there
Had worn them really about the same,

And both that morning equally lay
In leaves no step had trodden black.
Oh, I marked the first for another day!
Yet knowing how way leads on to way
I doubted if I should ever come back.

I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I,
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference.

p/s: "And Allah has made for you the earth an expanse, That you may follow therein roads of passage.' " [Surah Nuh : Verse 19-20]

p/p/s: Still counting the days... ^_^

Thursday, January 5, 2012

Kami Serasi Bersama... ;-)



See? We have so much in common!! It's undeniable that we're meant to be together..
Wakakakka!! :))

p/s: Masih dlm mood sengal~ :))

Tuesday, January 3, 2012

Can't Wait!!~ ^_^

Pic credits: Chosun
~She's Completely Insane~
Just like me..hahahahahah!!~
:))

p/s: Just realized how fast encik Jun shillang has grown..uhuks!~

Monday, January 2, 2012

When I'm in love... :-p

You Believe that Love is Devotion




When you think of love, you think of committing to one person for the rest of your life.

In love, you see things as they are. You accept and love your partner's faults.

If you are in love, you want the whole world to know it. You don't hold back with letting people know.

You are somewhat patient in love. You can wait for the right person, but once you have found the right one, you're very impatient.

Hahahhahahah!! Very true indeed, especially the last part!! =)) =))

Ikhlas buat encik,

Sebenar-benarnya saya tak risau pun jika saya dah lama tak bertentang mata dengan encik atau encik buat tak tahu dengan kewujudan saya etc., sbb kalau dah betul kita berjodoh, insyaAllah berjodohlah kita. Jauh macammana pun, kalau dah jodoh tetap jodoh. Tapi kalau bukan jodoh kita pun, saya terima jer sbb semuanya ketentuan Dia. ^_^ Cuma..mungkin saya sedikit heartbroken la kot.. *sobs~

Encik, kalau betul encik jodoh saya, encik tunggu saya ek? Saya nak kena reformat balik hati & pemikiran saya ni. It's still aching. T____T InsyaAllah lepas Februari ok kot.. ;-) Encik bertuah tau sbb dpt tempat di hati saya, cuma encik jer tak tahu... It's not easy for me to give my heart to anyone.. Ahaks!~

p/s: Hahhahahah! Saja nak berjiwang & mengarut mlm2 ni. :-p

p/p/s: Saya rasa sudah tua untuk sebarang perkara yg bersegi-segi nihhh.. :-p