Thursday, June 28, 2012

Coz I'm leaving on a jet plane~

All my bags are packed, I'm ready to go~


Ke Bangkok kita segera!!~
^_^

Will not be around for 5 days.. ;-)

Rakan-rakan CheekYe ku, nantikan kemunculan beta malam ini!~ Ngeh ngeh~ :))

p/s: Jgn terkejut dgn stok pain-killer saya..ahhahahha!!

Saturday, June 23, 2012

Saya penghidap Hypodontia.. :-(

Hari Rabu lepas, saya rasa semacam jer kat gusi saya ni. Mula2 saya ingat macam ulcer mulut biasa..so tak berapa ambik port sgt... Sbb mmg saya dah selalu sgt kena ulcer. Tapi masuk hari Khamis, rasa sakit makin melarat. Try usha2 kat cermin, baru la perasan ada gigi nak tumbuh rupanya... Wahhh!! Gigiku sayang, boleh pulak kau nak tumbuh time aku nak pegi holiday next week?? TT_____TT

Saya tau ramai yg expect saya nak tumbuh gigi geraham bongsu, tapi sebenarnya TAK!!! Bukan gigi geraham bongsu yg nak tumbuh tapi gigi premolar sebelah kanan. Yer, percayalah..gigi saya tak cukup lagi bilangan yg sepatutnyaa...ahhahaha.. Apatah lagi gigi geraham bongsu yang tak tumbuh2 kan? =)) Yes, TAK TUMBUH2 LAGI!!!~ Ahaks!~ Di usia lewat 20-an ni, bilangan gigi saya masih tak complete. :)) Comel kan bunyi nyer? Wakakakka!! Senang cakap, saya adalah penghidap Hypodantia yg bermaksud beberapa gigi saya missing/tak tumbuh lagi disebabkan oleh masalah genetik..ehemss~ yer, genetik. Kalau saya start cakap pasal genetik, memang jer sampai esok pun tak tentu habis.. Sbb saya dah sedia tahu dari kecik, saya ni UNIK sket especially dari segi physical appearance.. :-p  hehehhehe... Warna kulit, rambut halus, gigi lambat tumbuh, wet hands etc. :)) Apapun, saya tak pernah regret, sbb Allah dah jadikan saya macam ni dengan kelebihan & kekurangan sendiri.. Alhamdulillah.. ^_^

Jadi petang tadi saya jumpa dentist. Mula2nya takut gak kalau tetiba kena cabut gigi ker, kena minor surgery ker etc..(dasar paranoid!!).. Tapi hanya check biasa & consultation. Saya cakap kat doktor yg gusi saya ni dah bengkak dari hari Khamis lagi & pegi klinik biasa utk ambik ubat tahan sakit & antibiotik. Then result dari consultation tadi, doktor cakap dia akan bagi antibiotik & pain killer jugak..kena habiskan!! Pastu dia cadangkan, nanti bila gigi dah fully erupt & dah tak sakit, boleh buat treatment utk cleaning since saya dah buat keputusan utk tak nak cabut gigi yg bakal keluar tu..huhuhuhu... Yer, saya sayang gigi saya walaupun gigi saya dah berlapis.. Pada saya, selagi gigi saya tu x bagi masalah bagi saya, saya tak mo cabut..huh!~ (mode degil). Yer, gigi saya berlapis & saya tak malu nak admit.. Bukan salah saya mulut saya kecik & gusi saya ada limited quota..wakakkaka!! =)) I kan limited edition dari segala segi kan??? =)) =))

Then, saya tanya kat doktor tadi normal ker saya sbb gigi geraham bongsu tak tumbuh-tumbuh..ehhehehe.. Doktor cakap ada jer org yang memang tak tumbuh sampai tua pun.. So, tak payah risau. Cumanya kena risau kalau confirm gigi geraham bongsu saya nanti nak tumbuh, sebabnya memang dah tak dak ruang dah kat dlm mulut saya ni!! Memang confirm akan sakit!! Huwaarghhh!! Menakutkan!! :(( Tetiba rasa nak kena cari encik dentist sebagai husband sbb mana laa tau kot2 satu hari nanti lepas kawen, tetiba rasa sakit gusi ya amat gara2 geraham bongsu nak kuar time tgh2 malam ker kan... At least ada gak pakar nak refer! Kot2 leh wat surgery on the spot ker..ahhahahahh!! (Start dahh bab berangan!!) =)) Oh maaf~ :-p

Btw, selain keempat2 gigi geraham bongsu, ada 1 lagi gigi saya yg tak tumbuh which is gigi taring atas sebelah kiri..ngeh ngeh~ Kalau kuar taring tu, boleh i jadi vampire kan? Wakakkaka!! =))

Buat dentist-dentist di luar sana, ini pesanan ikhlas untuk anda yer..ehhehehe.. ;-)


p/s: Sangat merindui mendiang Dr. Tang kat Kulim dulu...sobs~ RIP doktor... :-(

Thursday, June 21, 2012

Ramadhan Relief - Jom Bantu!~ ^_^


Dengan hanya RM50, anda boleh mengubah hidup seseorang di bulan Ramadhan ini, insyaAllah.. ^_^

Lawati page Islamic Relief Malaysia berikut: http://irmblog.org/2012/05/kempen-bantuan-ramadhan-2012-irm/

Let's make a difference!~ Tangan yang memberi lebih baik daripada tangan yang menerima.. ^_^

"Sesungguhnya orang-orang yang beriman itu (yang sempurna imannya) ialah mereka yang apabila disebut nama Allah (dan sifat-sifatNya) gementarlah hati mereka; dan apabila dibacakan kepada mereka ayat-ayatNya, menjadikan mereka bertambah iman, dan kepada Tuhan mereka jualah mereka berserah. Iaitu orang-orang yang mendirikan sembahyang dan yang mendermakan sebahagian dari apa yang Kami kurniakan kepada mereka. Merekalah orang-orang yang beriman dengan sebenar-benarnya. Mereka akan mendapat pangkat-pangkat yang tinggi di sisi Tuhan mereka dan keampunan serta limpah kurnia yang mulia (di Syurga)." [Surah Al-'Anfal : 2-4]

p/s: Salam Syaaban semua!~ :-)

Sunday, June 17, 2012

Inilah saya!~

Gara-gara sy tgk trending topic kat Twitter ialah #20FactsAboutMe, jadi saya nak tulis 20 traits saya kat sini. Dan sy sure sgt kawan2 baik saya & family members sy mmg sedia tahu semua 20 nih.. :)) Kalau tak tau, sila jgn berkawan dgn saya lagi..ahakkksss!!~ :-p

  • Silly
  • Serious
  • Moody
  • Outspoken
  • Quiet
  • Dreamy
  • Thinker
  • Musical
  • Brainy
  • Lazy
  • Hard-working
  • Realistic
  • Critical
  • Detailed
  • Vivacious 
  • Eccentric
  • Egoist
  • Stubborn
  • Empathetic
  • Intense
Cukup kan 20? Hehehheh...yer, inilah saya. ^_^ Percayalah!!~ Saya tidak se'innocent' yg anda sangkakan.. :-p


p/s: Syaaban is approaching... ;-)

Sunday, June 10, 2012

Finally!~

Finally I feel like this!!~
Alhamdulillah...


^_^

p/s: Oh ya, perempuan dlm gambar tu bukan saya..hehehehhe.. =))

Thursday, June 7, 2012

Mencari Timba? :))

~ Nah! Ambik jer timba ni! =)) ~

Hahahahha!! Saya sebenarnya dah malas bab2 mencari timba ni. Dah pernah ada history. Dah serik sebenarnya..hehehehehe... Mungkin boleh cuba lagi, tapi bukan sekarang kot.. :-p

p/s: Buat anda yang bz sokmo tu, kalau betul confirm, sila cari saya yer.. :-p

Tuesday, June 5, 2012

.:: Monster - Big Bang ::.


Ok, dah agak lama tak mengarang pasal dunia k-pop nih..heheheh.. Hari ni baru ada mood sebenarnya, sebab saya baru jer dengar lagu Monster di atas ni kelmarin dulu. :)) Saya suka lagu ni. Bukan pada MV dia, tapi lagu yer.. Seperti biasa, Big Bang mmg tak menghampakan.. Beberapa bulan ni, memang fokus saya banyak pada Big Bang lepas jer diorang release 5th mini album - Alive. Boleh dikatakan semua lagu dlm album tu best, memang serasi dengan saya nih.. Saya sendiri pun tak sangka leh minat lagu2 Big Bang lepas dengar sekali, senang sangat masuk dalam kepala ni & ringing berbulan-bulan..hehehehe.. Tu lah aura Big Bang. ^_^ 

Lagu diorang intense & bold, macam personaliti diorang jugak. Tiap2 diorang ni ada strong personality, tapi boleh blend dengan sangat laa baik dari semua segi, especially suara. Kalau orang yang tak kenal Big Bang ni, 1st time tgk mesti cam takut kan..sebab nampak samseng semacam..hahahahah!! Hakikatnya, itu hanya imej yer. Diorang ni mcm manusia lain jugak, ada soft spot..ahakss!~ Yang minat Big Bang jerlaa tahu diorang ni camana.. ;-) Dan yes, diorang bukan pretty boyband yer..

Setakat yang saya kenal Big Bang beberapa tahun lepas, tak ada lagu diorang yg saya tak suka..ngeh ngeh~ (Saja jer nak promote sesapa yang mengaku VIP tu, silalah be prepared utk konsert diorang kat Stadium Merdeka 27 Oktober nanti). Ahaks!~ Saya dah retired yer dari konsert2 ni supaya leh kasi chance yang muda-mudi ni pergi.. I dah malas nak travel2 utk ke stadium nihh..rasa dah tua semacam..heheheh.. :))

Ok, confession. Tetiba saya rasa saya suka personaliti G-Dragon. Maybe orang yang tak faham dia akan rasa dia arrogant, perasan bagus. Tapi saya rasa dia bukan arrogant, cuma sedikit ego & stern. ^_^ He's a leader afterall. Ok, tetiba suka lelaki fashionista, kenapakah beta ni sebenarnya?? =)) Tapi apapun, encik TOP tetap di hati forever & ever...ahaks!~ Muka garang, tp hati taman~ Pemalu lagi.. Bersopan-santun.. :))

Dah! Dah! Berenti berangan!! :-p

p/s: Suka? Admire? Hai laaa hati... :))

Saturday, June 2, 2012

Ada apa dengan pantai? ;-)

Kelmarin di hari Jumaat yang penuh barakah, saya bangun pagi & terus buat keputusan untuk mencari sesuatu yang berlainan. Atau dengan lebih tepat lagi, view yang berlainan dari yg saya lihat sehari-hari. Dengan itu, saya telah membuat keputusan untuk pergi ke pantai!! :)) Jadi, misi saya kelmarin adalah untuk ke PCB atau nama glemernya Pantai Cahaya Bulan..heheheh..sbb tu jer antara yg dekat dgn rumah saya nih.. :-p Untuk apa? Well..untuk mencari perspektif baru & bersihkan pemikiran saya yang makin lama saya rasa makin tepu. Badan saya pun makin lemau, mentally pun tak beberapa stabil..rasa sgt muak!! Jadi sebab tu saya buat keputusan untuk buat terapi jiwa dengan hanya melihat pantai. ^_^

Ada sejarah sebenarnya antara pantai dengan saya..hehehehe.. Dulu2 sejak di zaman kampus, melepak di pantai di tengah malam adalah antara aktiviti kebiasaan saya & kawan2. Port terbaik di zaman tu adalah Pantai Klebang dan Pantai Kundur. Tak tau kat mana? Silalah google yer.. ;-) Masa zaman jadi student dulu, kalau ada masalah atau dlm mood melancholy, merawat hati dan jiwa di pantai sgt laa efektif bagi saya..hehehehhe... Walaupun hanya dengan melihat atau dengan mendengar desiran ombak, dah cukup untuk buat saya happy. Sebab apa? Pada pendapat saya, pantai tu melambangkan satu harapan. Harapan untuk terus hidup. ^_^ Susah macam mana pun, hidup ni masih perlu diteruskan kerana harapan dan rahmat Allah tu ada di mana-mana saja.. Understood? ;-)

Jadi, inilah hasilnya kelmarin bila tiba di PCB:

~ Peace yo! ~

Lupa nak wish..buat Cik Lily Wanie, have fun in Beijing & selamat memanjat The Great Wall..hehehehe.. Masih teringat pengalaman semput kat great wall, kononnya berangan nak panjat sampai atas, sekali half-way dah give up!~ Hahhaha..oh masa tu mmg saya tak dak stamina, kurus kering..skrang dah ok kot..ahaks!! (ye ker??!!) =))

Ok, tetiba rindu Pulau Perhentian. Apakah?? -_-

p/s: Cepatlaaaa akhir bulan!!~ Huwaarghhh!! :(( :(( :((