Tuesday, August 28, 2012

Once again...


Once again, Dia menegur saya. ^_^ Bersyukur kerana Dia memberi perhatian.

Not feeling very well. But I'll recover soon, insyaAllah. Please pray for my physical and mental well-being. Thank you.

p/s: Longing for a long vacation.

Published with Blogger-droid v2.0.6

Monday, August 27, 2012

.:: Ain't No Fun ::.




1st time dengar lagu ni dulu saya tak berapa suka. Tapi bila banyak kali dengar & faham lirik dia, saya jadi suka! :)) And btw, it's Big Bang's personal favourite song dari album Alive. Sebab diorang cipta lagu ni masa tengah heartless & sedar2 jer jadi lagu..ehheheh.. Yer, org2 kreatif memang mcm tu.. :-p

Enjoice!~

p/s: Final exam start hari ni. Good luck to all my students!! ^_^

Wednesday, August 22, 2012

There's always 2 sides of a story... ;-)

Hajat di hati nk berehat dr arena blogging selama seminggu..tp nampaknya tertewas jugak sebab bidang penulisan ni mmg dah sebati dlm hidup sy..hehehe.. Nak kata byk benda nk mengarang tu x jugak, tp ada sikit2 ilham nk dikongsikan bersama.. ;-)

Time2 raya ni byk cerita keluar bila ramai2 berkumpul. Selalunya pasal nostalgia, kisah dulu2 tak kira org tua ker muda mesti suka berbual pasal hal lama2. Sometimes, it's good to reminisce about the good old days..but at several moments, it's better to just let them go.. ^_^ Benda2 yg lama kalau terlalu kerap diungkit balik takut jd berkudis.. Maybe dari asal berniat baik, tp last2 boleh jd makin parah. Redha adalah jalan terbaik utk mengekalkan silatulrahim.. Setiap yg berlaku adalah ketentuanNya. ;-)

Kadang2 apa yg anda lihat atau dengar mungkin tidak seperti yg anda fikirkan. Manusia mmg dicipta untuk cepat melatah, terutamanya bila emosi menguasai diri. Cepat marah, cepat mencerca, cepat menuduh itu & ini, cepat bersyakwasangka. Sbb tu kalau ikut pesanan Rasulullah, jika kita sedang marah dlm keadaan berdiri, kita kena cepat2 duduk. Kalau marah dlm keadaan duduk, kena berbaring utk tenangkan jiwa semula. Tp antara yg plg disyorkan utk menyejukkan jiwa adalah berwuduk. ^_^ Membuat keputusan atau berckp dlm keadaan marah hanya akan mburukkan keadaan. Dan selalunya, kata2 yg keluar semasa tgh marah tu x menggambarkan niat hati yg sebenar pun. Tp disebabkan ego sebab dh terlepas cakap, bermulalah episod sengketa dan dendam.. Sampai terlupa hampir semua kebaikan yg pernah berlaku satu ketika dulu. Sebab apa? Ego. ;-) masing2 nk buktikan diri sendiri yg betul. Ada ketikanya, tak semua keadaan mesti wujud 1 org sj yg betul dan 1 org sj yg salah. Ada masanya dua2 pihak betul, atau sebenarnya dua2 pihak salah, cuma kita saja x sedar sbb terasa kita sentiasa di pihak yg benar. ;-)

Well, there's always 2 sides of a story. And only Allah knows the truth behind it and why it was meant to happen. ^_^ Terimalah saja qada' dan qadarNya..

Sekarang hari baik, bulan baik. Lupakan cerita lama. Kita bukak buku baru. Hidup kita ni pun singkat sj sebenarnya. ;-)

p/s: Life is colourful, just like my kek batik..hahahaha! :))

Published with Blogger-droid v2.0.6

Saturday, August 18, 2012

Merepek III


Saya tgh prepare skema jawapan utk minggu raya ni. In case ada org tanya sy bila nk kawen, beginilah jawapannya:

"Lepas The Hobbit habis tayang.."

Boleh? =))

p/s: Satu hal lak nk xplain The Hobbit tu apa..aisyhhh!

Published with Blogger-droid v2.0.6

Thursday, August 16, 2012

Daripada saya sekeluarga..

Sempena Syawal yang hampir tiba, saya ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat seluruh umat Islam. Mohon diampunkan segala kesalahan dari hujung rambut hingga hujung kaki. Maafkan saya kalau ada yg terasa hati dengan penulisan2 saya sebelum ini & terkasar bahasa. Segala yang baik adalah dari Allah, dan segala yg tidak baik adalah dari saya sendiri..

Mungkin saya akan berehat dari arena blogging buat seketika..bukan sebulan mahupun setahun..tapi mungkin seminggu dua..ahaks!~ Rasanya mmg akan sibuk sepanjang minggu raya nanti. InsyaAllah ada kelapangan nanti saya update ;-)

Ramadhan membuatkan saya rindu pada mereka yang telah tiada. Syawal pula pasti akan buatkan saya teringatkan semua kenangan indah bersama mereka satu ketika dahulu. Semoga mereka tenang di sana & sentiasa dicucuri rahmat-Nya..amin... Al-Fatihah.

Yang masih bernafas perlu teruskan kehidupan. Terus kejar kejayaan di dunia & akhirat, insyaAllah.. ;-)

Buat perantau2, selamat pulang ke kampung halaman & pandulah dengan selamat.. ^_^

Sekali lagi, Salam Aidilfitri dari saya sekeluarga. Maaf zahir & batin..

Kad di bawah khas untuk anda.. ;-)


p/s: Dari Anas r.a., dari Nabi Muhammad s.a.w., sabdanya: "Hiasilah kedua-dua hari raya (Aidilfitri dan Aidiladha) dengan tahlil,  takbir,  tahmid dan taqdis." - (Riwayat Abu Nu'aim)

Monday, August 13, 2012

Kad Raya di 24 Ramadhan~


Thanks, encik!~ ^_^
Pesanan penaja anda point ke-3 tu nak highlight sket boleh?
Ahaks!!~

p/s: Saya prefer kad raya dari sms raya.. Effort beb, effort!! :))

Thursday, August 9, 2012

~ Merepek II ~


*gulp*
Oh my puasa!!
:-p

p/s: Karam di lautan boleh diredah, karam di hati camana pulak??! :))

Wednesday, August 8, 2012

~ Merepek I ~


"Ok, Cik Safra jgn risau..payment kami dah dapat..cuma tak update dekat sistem... Yang kat sistem tu data yg lama.."

Oh hobi saya mmg suka risau pun, encik customer-support Celcom!~ =)) 
Eh btw, suara encik dlm phone best lah!~ ahakss!! :-p

p/s: Tetiba dpt idea nak karang novela~ =))

Monday, August 6, 2012

.:: 10 Steps Towards Happiness ::.


p/s: Find your own happiness. Don't expect other people to make you happy. :-)