Tuesday, September 25, 2012

The Hobbit: An Unexpected Journey 2nd Trailer



Ok, excited mcm ngan apa dah nihh... Adusss!! Disember, cepat laa datang sayang..
TT_____________TT

p/s: Saya adalah generasi filem bersiri..ahaks! =))

Monday, September 24, 2012

Fun Day It Was~ ;-)

~ Memorable Perhentian Islands ~

Akhirnya berjaya jugak jejak kaki ke P.Perhentian buat kali ke-2. Alhamdulillah... ^_^ Cuaca weekend lepas sangat cantik, tak hujan, tak ribut, tapi sangat panas! Sangat bertuah sebenarnya sbb sekarang di pantai timur ni dah start musim tengkujuh. ;-)

Kalau dulu saya ke Perhentian bersama trip dgn colleagues mama saya, kali ni saya pergi sekeluarga + jiran seorang. Hehehhe.. :-p Pengisian aktiviti 2 hari kat sana adalah snorkeling di Pulau Perhentian Besar, ronda2 pulau sambil bg makan ikan, tgk kawasan penyu mendarat & bertelur, tawaf satu Pulau Perhentian Kecil dan jalan-jalan kawasan kampung & pantai. Overall, puas hati walaupun penat..hehehhe... Yerp, it was fun indeed. :-)

Happy dpt tgk air laut biru kehijauan yg jernih. Happy dpt tgk ikan2 colourful berenang-renang depan mata. Happy dpt tgk terumbu karang warna-warni. Happy dpt berenang sekali dengan penyu besar. Happy jugak dpt tgk ikan yu. Ahaks!~ :))

Tak dpt nak stori banyak-banyak, tengok jer la gambar-gambar ni yer.. Oh, no. Saya tak edit gambar2 ni. Apa yg anda lihat adalah yg sebenar-benarnya..hehehhe.. ;-)

 ~ Bot-bot di P.Perhentian Kecil ~

 ~ Ikan! ~

 ~ Sunrise di Perhentian ~

 ~ Ikan-ikan yg lapar ~

~ Long Beach P.Perhentian Kecil ~

~ Bot & ikan ~

p/s: I live to travel. I travel to live. ^_^

Monday, September 17, 2012

Merepek IV



Disebabkan semalam saya mimpi Howie-D memimpin tangan saya dan menyanyi-nyanyi lagu ini dengan girang, maka saya nobatkan lagu ini sebagai lagu tema saya utk hari ini.. :))

Lagu ni sgt banyak kenangan. Lagu di kala nak UPSR..hahahaha!! :))

p/s: Masih jatuh cinta dgn suara Brian Littrell.. :-p

Saturday, September 15, 2012

Thursday, September 13, 2012

Psy is cool!~ :)




Hari tu tengok video Psy muncul dlm Ellen DeGeneres Show dengan Cik Paten. Rasa bangga dengan Psy.. ^_^ Saya sebenarnya bukan peminat yg terkesan dgn fenomena Oppa Gangnam Style, sbb saya kenal Psy sebelum ni lagi. Cumanya saya tak la ambik perkembangan sangat sebagaimana saya ambik tau tentang SS501, Super Junior & Big Bang. :)) But yes, I know who Psy is.

Zaman dia tak fames, Psy ada pengikut dia sendiri. Lagu2 dia banyak tumpu pada pop & funky tunes sbb Psy punya expertise ialah menari. :)) So, Oppa Gangnam Style ni memang adalah Psy..heheheh.. Dan siapa sangka Psy boleh jadi worldstar gara-gara ni. Dah rezeki dia jadi terkenal satu dunia, so please embrace it. ;-)

Dan henti-hentilah buat tohmahan merepek gara-gara Oppa Gangnam Style ni. Anda boleh cakap macam-macam, tapi anda tak tahu journey yg Psy lalui untuk jadi macam hari ni. Cuba analisa dari perspektif berbeza. Kalau banyak fikir negatif, maka negatiflah jadinya kan. ;-)

Dlm banyak2 lagu Psy, saya suka lagu It's Art ni. Kalau rajin, silalah dengar & tgk video di atas. Mungkin persepsi anda terhadap Psy akan berubah, atau mungkin tak pun. But still, boleh bagi idea baru pada anda siapa Psy sebenarnya. ;-) Yang penting, Psy jadi diri sendiri & tak tiru siapa2. Tak perlu jadi macam idol2 lain yg kena ada pakej, comel etc utk tarik perhatian fans.

Finally, ayat akhir saya adalah: Ingat senang ker nak jadi entertainer??? Grrrrr~

p/s: Lumrah alam. Ada yg minat, ada yg anti. But who cares anyway? :-)

Sunday, September 9, 2012

Wednesday, September 5, 2012

Zzzzzzz....

Currently, I feel like this.


Please..
Wake me up when September ends~

p/s: I need sunblock!! Sunblock!! :))

Saturday, September 1, 2012

I miss...


I miss this view. Went there in August 2010, after making one of the most important decisions in my life then. :-) Being determined was my strong trait, until an event occurred which had changed my whole perspective of life. Life wasn't easy as I had expected. And since the event, my confidence level isn't the way it was used to be. I have changed to a totally different person. Yet I remain optimistic. ;-) It is all because of Him. I'm glad He's always with me and He picked me up when I was supposed to be devastated. He's the Almighty after all. ^_^

I wish to be there again this year by Allah's will. Hoping it could cure all the worries and the uncertainties that have clouded my minds for months now. Travelling is a therapy. My way of therapy. ^_^

p/s: Oh rindunya pada sea breeze~ Hehehehe... :))