Monday, September 24, 2012

Fun Day It Was~ ;-)

~ Memorable Perhentian Islands ~

Akhirnya berjaya jugak jejak kaki ke P.Perhentian buat kali ke-2. Alhamdulillah... ^_^ Cuaca weekend lepas sangat cantik, tak hujan, tak ribut, tapi sangat panas! Sangat bertuah sebenarnya sbb sekarang di pantai timur ni dah start musim tengkujuh. ;-)

Kalau dulu saya ke Perhentian bersama trip dgn colleagues mama saya, kali ni saya pergi sekeluarga + jiran seorang. Hehehhe.. :-p Pengisian aktiviti 2 hari kat sana adalah snorkeling di Pulau Perhentian Besar, ronda2 pulau sambil bg makan ikan, tgk kawasan penyu mendarat & bertelur, tawaf satu Pulau Perhentian Kecil dan jalan-jalan kawasan kampung & pantai. Overall, puas hati walaupun penat..hehehhe... Yerp, it was fun indeed. :-)

Happy dpt tgk air laut biru kehijauan yg jernih. Happy dpt tgk ikan2 colourful berenang-renang depan mata. Happy dpt tgk terumbu karang warna-warni. Happy dpt berenang sekali dengan penyu besar. Happy jugak dpt tgk ikan yu. Ahaks!~ :))

Tak dpt nak stori banyak-banyak, tengok jer la gambar-gambar ni yer.. Oh, no. Saya tak edit gambar2 ni. Apa yg anda lihat adalah yg sebenar-benarnya..hehehhe.. ;-)

 ~ Bot-bot di P.Perhentian Kecil ~

 ~ Ikan! ~

 ~ Sunrise di Perhentian ~

 ~ Ikan-ikan yg lapar ~

~ Long Beach P.Perhentian Kecil ~

~ Bot & ikan ~

p/s: I live to travel. I travel to live. ^_^

No comments: