Monday, October 29, 2012

I likeeee....


Encik Jun berfutsal dalam hujan!~ I likeeee... <3

Pic credits: Pluto0606

p/s: He.Must.Do.Sports.

Monday, October 22, 2012

"Dah tu yang dia suka!"



Rindu dengan cerita ni. Pernah obses satu ketika dulu, dan sampai skrang pun saya masih suka tgk part2 tertentu utk hilangkan stress saya...ahhahaha.. :))

Watak Hwang Tae-Kyung ni memang sangat laa rasa dekat dgn diri saya. Sebab dia ego, garang, cynical, suka buat hal sendiri. Tapi hakikatnya dalam ego2 tu dia clumsy, ada inferior sikit2 & yang paling penting, hati dia baik. ^_^ Orang nampak dia kejam, tapi dia baik sebenarnya..ahaks! :-p Dan yer, kualiti2 lelaki camni laa yang boleh buat orang perempuan tertarik! Hahahaha.. 

Saya pernah tanya Cik Paten. Kenapa Mi Nam suka kat Tae-Kyung? Bukan kat Shin Woo yang sangat gentleman tu? Cik Paten balas:

"Dah tu yang dia suka!"

Hahahhaha!! Sangat logik! =)) Orang perempuan ni, kalau dah suka..dia tak kira dah apa pun..semua keburukan lelaki tu dia buat2 tak nampak jer... Janji dia suka! Yes, as simple as that. Dia suka! :)) Unless that guy ada buat kesalahan besar yg dia tak boleh dia maafkan, so goodbye la kan. :-p Tapi selagi dia suka, dia suka lah! Hehehhe..

Konfiden! Tu la kekuatan watak Tae-Kyung. Sangat konfiden sebenarnya. :) Yer, saya suka lelaki yang konfiden..hahahha.. Apakah tetiba ni? =))

Dah, dah. Ini semua akibat saya lapar. Huhuhuhu... Maafkan saya.. TT_______TT

p/s: Butter rice di Southern Fried Chicken zaman kampus adalah heaven!! Huwaarghhh!! Rindu!! :((


Saturday, October 20, 2012

Effort counts!



Make efforts. Not excuses.

p/s: Be a winner, please. ;-)
Published with Blogger-droid v2.0.9

Wednesday, October 17, 2012

Sangat....sangat....

Semenjak dua menjak ni, rasa sangat unstable. Exhausted. Letih. Mentally tired. Schedule agak kucar-kacir. Rasa insecure & celaru.

Semua ni ujian.

Dan saya sahut ujian ini kerana Dia.

Please pray for me.

:-)

Thank you.

~ Totally for Him. Forgive me, ya Allah ~

p/s: I miss Baitullah.. :-(

Sunday, October 14, 2012

Penenang Qalbu~



Dia ada. Dan sentiasa ada. :-)

p/s: "Dan demi sesungguhnya, Kami telah mencipta manusia dan Kami sedia mengetahui apa yang dibisikkan oleh hatinya, sedang (pengetahuan) Kami lebih dekat kepadanya daripada urat lehernya." [Surah Qaf : 16]

Thursday, October 11, 2012

Thank you!~ Gomapda~ ^_^

~ A gift from mama ~

Alhamdulillah berganjak ke satu angka baru lagi. :)) Bersyukur sebab masih bernafas di muka bumi Allah ini.. Dengan apa yang Allah kurniakan pada saya selama 28 tahun ini, hanya sembah & sujud padaNya saja yang boleh saya tunaikan. Syukran! Subhanallah, Allah Maha Besar. ^_^

Just to share something, kalau dulu2 saya selalu merancang semua benda tiap2 tahun & pastikan ianya tercapai, tapi sekarang saya lebih suka go with the flow. ;-) Serius. Tak sakit kepala, tak migrain..heheheh.. Sebelum2 ni, hidup saya penuh dengan target..tapi sejak setahun dua ni..tidak lagi. Sebab sebaik atau sehebat mana pun manusia merancang, rancangan Allah juga yg terbaik.. Alhamdulillah.. ^_^

No regrets. Serius. Setiap apa yang Allah tarik semula, dia gantikan dengan yang lebih baik.. Itu janji Allah. Jadi saya tak menyesal langsung dengan semua keputusan yang saya buat sebelum ini. Setiap ilham yang baik itu diturunkan oleh Allah & dibantu oleh utusan-utusanNya iaitu malaikat.. ;-) Dan kalau dikenangkan balik rancangan2 yang Allah aturkan buat saya bg menggantikan apa yang telah saya hilang, saya akan rasa sebak sebab rancanganNya terlalu hebat berbanding segala yang lain. Kuasa Dia sangat-sangat besar. Dan yang paling penting, saya tak putus asa. :-)

Rancangan Allah yang paling saya tak expect adalah mendapat panggilanNya ke Tanah Suci. Saya tak pernah terfikir seumur hidup saya yg saya akan menunaikan umrah di usia 20-an. Jahilnya saya ketika itu kerana lebih berminat utk menjejakkan kaki ke negara2 lain berbanding rumahNya. Tapi Allah bantu saya, Dia ubah pemikiran saya 360 darjah. Yerp, totally upside down! Macam saya cakap tadi, kuasa Dia sangat-sangat besar. ^_^ Thank you, Allah. Sekarang, boleh dikatakan setiap hari saya rindukan Baitullah..

Kerana saya sekarang sudah berusia 28 tahun, saya cuma ada satu wish sahaja iaitu utk menjadi hambaNya yang lebih baik & matang dari sebelum2 ini. Amin... ^_^

Dan terima kasih jugak buat semua yang wish & mendoakan saya.. You've made my day.. ;-)

Thank you! Thank you! Thank you! Ngeeeeee~

p/s: Wahai orang-orang yang beriman, sahut dan sambutlah seruan Allah dan seruan RasulNya apabila Ia menyeru kamu kepada perkara-perkara yang menjadikan kamu hidup sempurna; dan ketahuilah bahawa sesungguhnya Allah berkuasa mengubah atau menyekat di antara seseorang itu dengan (pekerjaan) hatinya, dan sesungguhnya kepadaNyalah kamu akan dihimpunkan. [Surah Al-'Anfal : 24]

Tuesday, October 9, 2012

Wah wah... ^_^


Counting!! Counting!!
\^_^/

p/s: I want dark chocolate please!! :))

Thursday, October 4, 2012

To Be Someone's Bride or Someone's Wife?

~ Interesting points from Aku Cinta Masalah by Mohd Daniel Lim Abdullah ~

Dapat khabar berita ada seorang lagi rakan saya berpisah dengan suaminya lepas bertahun-tahun kahwin & ada anak. Erm..dugaan masing-masing. 

Cumanya saya rasa bagi wanita yang masih bujang & ada keinginan utk berkahwin, kena tanya diri sendiri dulu sama ada betul2 bersedia atau tidak untuk menjadi seorang isteri dan ibu? Sebabnya, selalu perempuan ni excited kalau cakap bab nak kahwin sebab berangan prepare macam-macam utk majlis kenduri instead of fikir kehidupan selepas kahwin. Bila dah habis honeymoon phase, baru terfikir tentang realiti kehidupan. So, apa-apa pun, setiap usaha kena disudahkan dengan tawakal. Sebab hanya Allah saja yg tahu apa yg terbaik buat kita. Dia Maha Mengetahui. ^_^

Manusia jadi lebih matang berdasarkan ujian & pengalaman.

p/s: Usaha. Doa. Tawakal. :-)

Monday, October 1, 2012

Hello October~


Live for the present. Remain hopeful for the future.
^_^

p/s: Krabi = Januari?