Sunday, December 23, 2012

My Type~


You Fall for the Guy or Girl Next Door Type
You think that people make love too complicated, and what you want in a partner happens to be pretty simple.
You're content with someone who's nice, attractive, honest, and normal. So how come that's so hard to find?

You are fairly traditional, and you value security in relationships more than most people. It's important for you to find someone loyal.
When you find the right person, you don't expect much from him or her. You're just happy to be together.

p/s: Kes kes kes.... =))


Monday, December 17, 2012

Misunderstood.


Pernah anda melalui situasi yang buat orang salah faham dengan diri anda? Saya selalu jer..hahahha! Dan saya malas ambik port sgt sebab saya malas nak explain banyak-banyak, unless bila melibatkan maruah diri. Yerp, time tu haruslah defend sehebat-hebatnya! :))

Saya dan misunderstood ni dah cam adik-beradik kot. Yerp, tak semua orang boleh faham kita ni camana. Tambah-tambah apa yang saya lalui, orang lain tak lalui. :) So they'll never understand. Tapi of course, saya tak salahkan orang yang tak memahami ni, sbb diorang mmg tak akan paham pun! So tak payahlah justify bersungguh-sungguh sgt.. They just can't get the picture! Hahaha.. :)) #notetoself

Saya rasa ramai yang misunderstood dengan free-spirited woman sebenarnya. Ada jer yang orang cop perempuan terlebih independent, perasan bagus, terlebih pandai etc. Salah ker kalau seseorang perempuan tu independent, berjaya dalam career & tak mengharapkan duit gaji orang lain? Erm..confusing. Yerp, masyarakat mmg terlalu suka menilai. Yang paling saya tak tahan, ada jugak yang post kat FB dengan status-status mengejek andartu, bini no.2, single mother, barren woman etc. Hehehhe.. Typical Malaysians I might say. Cetek sungguh pemikiran. :-p

Daripada anda mencari kesalahan org, it's better to look at yourself first. Since Allah hasn't give you the tests to increase your imaan, it's good to start making a reflection before it's too late. Put yourself in that person's shoes. Then you can get a clearer picture. :-) Don't take things for granted. If things did not luckily happen to you, it doesn't mean it will never happen to you beb! Be grateful and stop judging yer.. ^_^ Ujian & dugaan setiap orang ni lain-lain. Dia lebih mengetahui apa yang terbaik untuk hamba-hambaNya..

Jom muhasabah diri! Abaikan mereka yang tak memahami..ahaks!~

p/s: Live to please the Creator not the creation. ^_^

Monday, December 10, 2012

Merepek VI

Kisah benar di tahun 2006..

Kejadian berlaku di dalam sebuah kereta dipandu oleh seorang gadis (Gadis I), dan bertemankan dua orang sahabatnya Gadis II dan Gadis III.

Mereka bertiga berbual-bual tentang lesen kereta & kepentingan untuk seorang wanita mempunyai lesen kereta.

Gadis II memberi pendapatnya.

"Aku rasa penting kena ada lesen kereta sebabnya untuk masa depan kan. Manalah tau kot tiba-tiba gaduh dengan laki ker, tengah-tengah malam..tak derla aku balik rumah mak bapak aku dengan basikal ker..teksi ker.."

Gadis I menyampuk.

"Ha betul! Tau tak per!!"

Gadis III yang berada di belakang hanya tersenyum, geli hati.

Hanya wanita-wanita independent sahaja yang memahami.. :))

p/s: We have become not a melting pot but a beautiful mosaic. Different people, different beliefs, different yearnings, different hopes, different dreams. - Jimmy Carter

Wednesday, December 5, 2012

December : It's all about obsession!~ ^_^

"I'm going on an adventure!" - Bilbo Baggins

  • I've been waiting for 8 long years for The Hobbit to be shown since Return of The King
  • I've been mesmerized by its' trailer since December last year.
  • Yes, I'm one of millions of LOTR fan. :-)
  • I could be starting to make personal DVD collection of The Hobbit trilogy, just like what I had done with LOTR. :-p
  • And of course I'll be looking forward to the extended editions!! :))
  • InsyaAllah, I'll be in KL with my fellow LOTR fans at the end of this year!
  • Cheers!!~ ^_^

p/s: "Mithrandir, why the halfling?" - Galadriel.