Wednesday, January 30, 2013

Still in anger state..

Just realized something hari ini. Lepas saya buat kuiz di Blogthings. :)) Let's just be honest. Walaupun dah hampir setahun setengah, saya masih dalam healing process. Outcome dari kuiz yang saya buat tadi menunjukkan kemarahan saya yang masih belum reda. No wonder saya tiba-tiba suka dengar lagu2 Big Bang & lagu2 amarah yg lain setahun ini. =)) Saya masih di peringkat anger. Yerp, tidak syak lagi.. Cuma sebelum ni tak sedar.. Ahaks~

It's a normal process I assume. But don't worry, saya masih dapat kawal kemarahan saya. Dendam saya memang tiada. Perasaan juga tiada. Sedih tu sikit-sikit. Cuma marah sahaja yang tertinggal. InsyaAllah saya pasti kemarahan saya akan padam jugak satu hari nanti..

Doakan untuk saya yer.. ^_^



Ini ubat cepat untuk buat saya hilang marah. Tengok sejuta kali pun saya boleh senyum sorang2 sepanjang hari.. Ngeee~ Yes, this video proves that there's still plenty of cute guys out there for me.. Yeehaww! And I'll start hunting soon, insyaAllah..and I'll start it all over again! Silalah berhati-hati wahai lelaki2 comel di luar sana!! Hahahahha!! *sengal mode* XD

One day..semua bunga pahar & bekas bunga telur yang tersimpan di bilik akan digunakan.. I'm very very positive! ^_^

p/s: Smlm baca tentang keperibadian Rasulullah..jika dibandingkan dugaan yang baginda lalui berbanding kita, sangat seperti langit dan bumi! :-( Renung-renungkan..

p/p/s: 3 days to go for surgery! It's part of the hijrah process, insyaAllah.. ^_^

Monday, January 28, 2013

Trauma..!~

Tiap-tiap orang ada fobia/trauma masing-masing. Cuma cara untuk kawal & atasi saja yang berbeza-beza. Ada orang ambil masa yang lama untuk atasi, ada jugak yang sekejap. :-) Selagi pendekatan tu membawa pada hasil yang positif, maka teruskanlah. Yang penting, tak putus asa, berani & terus usaha. Positive-thinking is the best cure for an ill mind and a broken heart. ;-) #notetoself


p/s: "There is a crack in everything, that's how the light gets in." - Leonard Cohen
;-)

Friday, January 25, 2013

Me & him ~

Lebih 2 tahun lepas, encik ini pernah operate telinganya gara-gara tympanitis. Tympanitis ni radang bahagian tengah telinga.


Next week, saya pula akan menyusul. Tapi untuk preauricular sinus. ;-)

Anggota yg sama, bahagian lain.. Ahaks!~

Saja jer nak cari compatibility.

:-p

 By the way, terima kasih banyak-banyak buat mereka yang message saya secara personal bertanyakan hal ini pada saya. Terharu sebab ada yang mengambil berat.. ^_^ Yerp, insyaAllah next week preauricular sinus saya akan dibuang untuk selama-lamanya. 

Doakan yang baik-baik sahaja yer.. Terima kasih.. ^_^

p/s: Hasbunallahu wani'mal wakeel.. :)

Sunday, January 20, 2013

.:: Colourful Krabi Part 2 ::.

Ok, mari habiskan cerita Krabi. ^_^ Aktiviti hari ke-2 kitorang di Krabi (12/1) ialah ke Phi Phi Islands. Pagi-pagi lagi pukul 8.30, ada orang pick-up di hotel & bawak kitorang berkumpul di Nopparatara Beach untuk naik bot. Since trip ni ambik masa one whole day, maka wajiblah kami memakai losyen sunblock dengan secukupnya. :-p Then around 9.00 pagi, kitorang semua (plus tourists lain dlm 30 org) naik bot & bergerak ke destinasi pertama: Bamboo Island.

~ Bamboo Island ~

Bamboo Island ni memang cantik. Serius. Tour guide ada inform pada kitorang kalau nak berjemur ker mandi2, better kat sini sebab tak crowded macam pulau2 lain. So, apa lagi..haruslah kitorang main air dengan seronoknya. :)) Air memang sangat jernih. Pasir lak memang putih halus.. Ngeee~ Best! ^_^

Destinasi kedua ialah Phi Phi Leh. Otw ke sana, tour guides bagi kami makan buah-buahan..so, energy kitorang telah direcharge semula lepas main2 air sblm tu..ehheheh.. :)) Sampai kat Phi Phi Leh, rasa terpegun sangat sebab view memang gorgeous! Serius! Phi Phi Leh ni pulau Phi Phi kecil. Kalau pulau Phi Phi besar, nama dia Phi Phi Don. Phi Phi Leh ni tak ada hotel/perkampungan macam Phi Phi Don, hanya sebagai tempat snorkeling & diving.


~ Phi Phi Leh ~

Then, kitorang sempat ke Maya Bay. Maya Bay ni fames gara-gara filem The Beach pernah shooting kat situ. Bak kata tour guide, "Since The Beach, everything in the world comes here". =)) Yerp, semuanya gara-gara Leonardo Dicaprio..hehehhe.. Sangat laa ramai orang masa kami kat sini, maka saya ambik keputusan utk duduk dlm bot sahaja. Malas nak turun! Crowded! Huhuhu..

~ Maya Bay ~

Then, tak jauh dari Maya Bay beach, kitorang snorkeling utk 30 minit. 1st snorkeling spot ni biasa-biasa sahaja. ^_^ Yang cantik ialah di 2nd snorkeling spot: Shark Point. Kat sini memang best, sbb banyak terumbu karang & ikan-ikan yang mesra..hehehehhe.. Tapi, air laut masa ni agak bergelora..huhuhu.. Mencabar laa sikit.. ;-) Nama dia pun mencabar, tapi masa snorkeling kitorang tak jumpa shark pun... :-p

~ Snorkeling at Shark Point ~

Habis snorkeling, kitorang naik bot ke Phi Phi Don pulak untuk lunch & rehat-rehat. 2 jam kat sini untuk recharge tenaga.. ;-) Santai-santai, lepak-lepak menghayati keindahan alam.. Nice!~


~ Phi Phi Don ~

Around pukul 4, tour kitorang habis & balik ke Aonang. So balik hotel rehat-rehat & keluar shopping di Walking Street. Then, dinner pukul 7.00 mlm di hotel dan temanya ialah seafood. ^_^ 

 ~ Seafood platter ~

Lepas dinner, sambung jalan-jalan & shopping di night market. Night market ni sesuai untuk tourists beli souvenir, makan-makan kat gerai etc. Macam-macam benda cute ada..hihihihi.. ^_^

~ Pashmina ~

~ Cute shakers ~

~ Hand carved flower soaps ~

Lepas settle shopping, maka tamatlah hari ke-2 kami di Krabi. Keesokan pada 13/1, lepas breakfast & massage (this time saya try back & shoulder pulak.. :-p), kami check-out hotel & pulang ke tanah air. Overall, short holiday yang memorable. ^_^ Puas hati sangat dengan layanan & servis hotel, orang2 Krabi yang mesra & environment holiday yang best. InsyaAllah ada rezeki jejak kaki lagi ke sini.

~ Bye bye Krabi! ~

p/s: Next holiday destination is ............................ !~ :-p

Friday, January 18, 2013

.:: Colourful Krabi Part 1 ::.


Alhamdulillah..hari ni baru saya sihat untuk mengarang pasal holiday ke Krabi. Yerp, saya ke Krabi last weekend bersama adik & bestie saya Wanie utk 3 hari 2 malam. ^_^ A short holiday, but full of memories.. First trip utk tahun 2013 - success!~

Kami memulakan trip kami pada pagi 11hb dengan menaiki flight pertama ke Krabi pukul 7.15 am. Perjalanan mengambil masa 1 jam 15 minit dan alhamdulillah kami selamat mendarat di Krabi International Airport pukul 7.30 am waktu tempatan. Yerp, kami sampai sana di pagi-pagi buta lagi..hahahha.. Best sebenarnya! Sebab ada banyak masa menghayati Krabi yg permai ini.. ^_^ Sebaik sampai di airport, disambut oleh driver hotel tempat kami menginap, kami naik van menuju ke hotel kami di Aonang.

~ Our van ~

Lebih kurang 40 minit di dalam van, akhirnya kami tiba di Aonang Princeville Resort. Hotel kami betul2 terletak bertentangan dgn Aonang Beach di main road. So, lokasinya mmg sangat strategik, di pusat tumpuan pelancong. Dekat dengan restoran, souvenir shops, stalls, night market, dan yg penting, pantai! ^_^ Masa mula-mula sampai, turun dari van terus rasa suasana yang lain. Kalau area di luar hotel agak sibuk dengan pelancong etc., di hotel ni rasa sangatlah tenang. Senang cakap, macam little paradise in a hectic world..hihihi.. ;-) So, check-in hotel & staff inform yang kitorang dapat upgrade free ke Family Room. Wahh! Rezeki..hihihihi..

~ Our room ~

~ View dari dalam bilik ~

Lepas check-in, kami rehat2 tido kejap sampailah waktu lunch baru keluar cari restoran. Kat Krabi ni restoran makanan halal sangat banyak, so tak payah risau. ;-) Pusing-pusing kejap, finally decide makan kat Thai Food Seafoods restaurant. Menu lunch: Tomyam seafood, chicken + asparagus, chicken + cashew nut & sotong celup tepung. Overall, memang best!~ ^_^

~ Coconut milkshake & chocolate milkshake ~

~ Sotong celup tepung yg super sedap! ~

Habis makan-makan, sambung jalan-jalan di sepanjang Walking Street yang penuh dengan kedai2 souvenir, kedai baju, restoran, tourists center, 7 Eleven etc. Untuk hari 1st ni, kami decide tak nak shopping lagi, sekadar survey2 dulu.. ^_^ 
 ~ Walking Street ~
Then, cross jalan utk tengok pantai Aonang & snap some pictures.. :)

~ Aonang Beach ~

~ Nice view ^_^ ~

Puas jalan-jalan, balik hotel & rehat. Oh lupa nak cakap, hotel Aonang Princeville ni ada Free Wi-Fi. So, sangat laa best yer utk upload2 gambar..hehehe.. :-p Then, around 7 pm, kitorang turun ke restoran hotel (White Orchid Restaurant) utk dinner. Yerp, dinner termasuk dlm pakej kami untuk dua malam. So nak tak nak kena makan!! :)) Saya tak ingat sangat nama2 dish yang diorang serve, tp senang cakap ada 5/6 jenis lauk yang diorang hidang. Yang saya ingat ada nasi, tomyam, udang celup tepung, kerabu, sayur goreng kicap dan gulai ayam?? Hehehhe.. Disebabkan terlalu byk, maka kami gagal habiskan walaupun semuanya sedap-sedap belaka..huhuhuh.. Seriously sedih. TT____TT Tapi nasib baik waitress tu memahami, dia tak marah2 pun.. :)) Sebagai pencuci mulut, diorang serve buah-buahan ni.. Yang ni, kami berjaya habiskan.. :-p

~ Fruits ~

Lepas dinner, naik bilik & terus tido. Kononnya nak keluar kejap, tapi last2 decide terus tido..hahahha! :-p Kena tido awal sebab esok pagi tu dah ada trip ke Phi Phi Islands pukul 8 pagi. Maka tamatlah sudah hari pertama di Krabi. For next entry, saya akan stori pasal trip ke Phi Phi Islands & conclude our holiday. *peace* ^_^

 ** Lupa update: Pakej kitorang termasuk massage. Jadi sempat cuba oil massage di hotel utk 1 jam sebelum dinner. Best!!~ ^_^ [23/1/2012]
p/s: Nama gelaran untuk Krabi ialah - "Emerald of Andaman" yer adik-adik.. ;-)

Wednesday, January 9, 2013

Merepek VII

Dia mengajak saya keluar. Ok, sungguh terharu sebab dah lama tak der orang ajak keluar. XD

So, bersiap sedia sehinggalah pintu rumah diketuk.

Yes, dia muncul dan tersenyum.

Saya blushing.

Ngeeeee~ ^_^

Inilah enciknya...



On the way nak hang out dalam kereta, saya tersedar dgn bunyi alarm.

Mimpi lagi!!~ Huwaarghhh!! TT_______TT

Bila nak jadi realiti ni, encik???!!

Sobs~

p/s: Why? Why? Why???

Sunday, January 6, 2013

Gwanghwamun Love Song


Was totally blown away by this performance last night on KBS World. A superb performance by Dongha & Ali. Very somber I might say, suits my current mood these days. ^_^ The original singer was Lee Moon Sae. The song was a huge hit since its release in 1988 and it continuously became one of the favourite songs in winter every year.

Dongha and Ali's version of Gwanghwamun Love Song is more intense and more powerful. In fact, the lyrics itself is too powerful. :-) And yes, they won the Immortal Song 2 for that particular week (15/12/12). Congrats to both of them! They are indeed listed among the most powerful singers in Korea nowadays! ^_^

p/s: Pain makes us human.. :-)

Friday, January 4, 2013

My Rambling (Version 1.0)

1. Baru lepas web check-in. Telah menghentak kepala dengan girangnya gara-gara server AirAsia yg down.. TT_____TT Dohhh~

2. Sangat mood swing sekarang ni. Kejap happy, kejap sedih.. :-(

3. Undefined and unwritten.

4. Out of reach. Sobs~

5. Tgk Bridget Jones baru-baru ni, masih jatuh cinta pada Mark Darcy.. ^_^

6. Kalau dah usaha, tapi masih tak membuahkan hasil..maknanya dah takdir bukan milik kita.. :-)

7. I love rain.

8. Dah tgk The Hobbit. Rasa sangat bahagia~ It's good to be in Middle Earth again..hehehehe.. ^_^ Oh, I like Thranduil, bapaknya Legolas!~ =))

9. Yer, saya nangis part Gollum baru sedar dia hilang cincin itu.. TT_____TT

10. Saya tak kesah dilabel ganas sbb minat Big Bang. Sbb jiwa saya mmg ganas pun.. Ahaks!!~ :))

p/s: Loving life~^^

Tuesday, January 1, 2013

2013~

Happy New Year!


It's another year to make things right.. 
^_^


p/s: Pray for the best! :-)