Thursday, May 23, 2013

Hijrah..!~


Terjumpa ini di FB. Tips yang sangat baik untuk mereka yang berniat untuk berhijrah. :) Hidayah itu milik Allah. Tapi ada ketikanya perlu ada 'paksaan' ke atas diri untuk mencari hidayahNya..
^_^

Ada sesetengah paksaan yang membawa kebaikan diri, insyaAllah. Hijrah ni ada macam-macam. Tak semestinya tentang aurat semata-mata. Tapi tentang keseluruhan cara hidup. Contohnya, kalau dah lama tak baca Al-Quran, kita cuba baca balik. Kalau dah lama tak tahajud, boleh start training balik bulan ni..

Apapun sekali lagi, hidayah itu milik Dia. :-)

p/s: Doa yang baik-baik.. Doa yang baik-baik.. ^_^

Sunday, May 12, 2013

Sebelum bertukar status...

Saya nak buat ini!


Temannya telah ada..
Tapi sedang mencari masa yang sesuai..
Hehehehe...

Tapi masih berangan...
Kalau encik bakal (yang halal) sanggup couple jump bersama..
Ahaks!~ Berangannnn!!!
=)) =))

p/s: You jump, I jump. Hahahahha!!

Friday, May 10, 2013

My Rambling (Version 4.0)

1. Salam Jumaat Mubarakah! :-)

2. Tinggal lebih kurang 1 minggu sebelum semester ni berakhir.. Sedang speed up semua yg belum selesai..! >_<

3. Alhamdulillah utk segala-galanya.. :-)

4. Oh tidak, saya masih belum bertunang. Hahahaha! Jgn buat spekulasi kerana calonnya pun x ada.. :))

5. Still learning... :-)

6. Selamat berpuasa bagi yang akan mula berpuasa! ^_^

7. Jaga akhlak sendiri lebih baik daripada menyibuk tentang akhlak org lain.. -_-

8. Learn to give and take.. ;-)

9. Tiada yg sempurna di dunia kerana manusia mmg x sempurna.. Berlapang dada lebih mendamaikan.. :-)

10. Idea dan implementasi adalah dua perkara yg berbeza, tapi saling memerlukan (kalau betul2 nakkan sesuatu). Ahaks! :))

p/s: Di mana saya dahulu? Di mana saya sekarang? ^_^ #selfreminder

Published with Blogger-droid v2.0.10