Sunday, July 28, 2013

My Rambling (Version 6.0)

1. Lama tak mengarang. :)

2. Terlalu fokus tentang Ramadhan mungkin... Hahaha! :))

3. Hari ni bday mama. Happy birthday Mama! ^_^

4. Boleh pulak konfius sekarang tahun 2012 ker 2013. Apakah tandanya ni...erkkk... -_-

5. Sedikit emosi baca online newspaper hari ni. Pendapat saya begini saja, yang melukakan dengan yang dilukakan rasanya lain-lain.. Jadi hati-hati dalam percakapan sebab terlalu mudah untuk Allah jadikan ujian... ^_^

6. Ok, sesiapa yang tak ada tudung raya boleh check Promosi Aidilfitri kat sini!! Hihihi... ^_^ https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151470735916923.1073741851.102603916922&type=3

 
7. Hati saya meronta-ronta nak ke pulau...huhuhu... TT_________TT

8. Hari tu tengok video pengalaman seorang atheist convert kepada Islam. Perantaraan yang bantu membuka pintu hatinya ialah Al-Quran. Hanya kerana sepatah ayat, beliau memeluk Islam. Pengalaman beliau bertemu jawapan dalam Al-Quran, berdialog dengan Dia, pernah saya rasai. Yer, saya menangis tengok video tu. Subhanallah.. ^_^

9. But once again... Hidayah adalah urusanNya.. ^_^

10. Raya dah dekat!! Jom prepare apa yang patut..! Hehehe.. ;-)

p/s: Cookiessss.....cooookieeess.... :-p

Wednesday, July 10, 2013

It's here again.. ^_^


Salam Ramadhan Al-Mubarak!

Jom tingkatkan amal ibadat..

^_^

Bersyukur untuk segala-galanya. 

Bersyukur pernah dipanggil Dia ke rumahNya. Training sepanjang di sana insyaAllah akan diaplikasikan di tanah air, tanpa mengira bulan & ketika..

Training yang paling terkesan pada saya ialah konsep total devotion & redha.

Bila hati redha, insyaAllah segalanya akan dipermudahkan.. Tak ada rasa diri sendiri sahaja yang betul. Tak ada rasa diri sendiri sahaja yang hebat..

^_^

p/s: He is Ar-Rahman and Ar-Rahim..

Friday, July 5, 2013

Masih...


Masih banyak rahsia hidup yang belum tersingkap..
Masih banyak ilmu yang belum diterokai..
Masih banyak keputusan yang belum dibuat..
Masih banyak persoalan yang belum terjawab..

Apa pun masihnya..
Kaki harus terus melangkah..
Jiwa harus terus diisi..
Ilmu harus terus dicari..

Destinasi akhir Dia menanti..

^_^

p/s: Live. Learn. Laugh. :))