Friday, March 28, 2014

True friends.

Bermula dengan gambar ini di FB Berita Harian Online kelmarin...


Saya tertarik dgn belon panas Darth Vader. Teringin sangat nak tgk! Tapi tak mampu nak jejak kaki ke Putrajaya sekarang ini.. Sobs ~ Maka tulis luahan hati terus ke group chat.. :))


Dengan harapan sahabat saya, seorang kakitangan kat Putrajaya tolong tangkap gambar kalau berkesempatan.. Hehehe...

Tak sampai sejam... Saya di'tag' gambar ini...


Hahahaha!! Terus touching. Walaupun tarikh gambar adalah 19 March 2010. =))

Janji ada okehh!! XD

Itulah kawan-kawan baik saya. 

Membantu merealisasikan harapan selagi termampu...

Hehehehe...

Thank you, Cheekye!

You rock my life ~ *peace*

p/s: I'm blessed... Alhamdulillah... :-)

Thursday, March 27, 2014

My Rambling (Version 8.0)

1. Banyak berhibernasi & bermeditasi sekarang.

2. Banyak juga berfikir. :-)

3. Saya teringat dahulu, saya pernah diberi MC oleh doktor selama 7 hari masa latihan praktikal kerana stress. :))

4. Doktor pernah cakap dengan saya, manusia ni ada 2 jenis - A & B. Orang jenis A ialah yang ambil hidup dengan serius, independent, bersungguh dalam buat pekerjaan etc. Orang jenis B pulak ialah yang ambil mudah dalam hidup, terlalu leasure, banyak bergantung pada orang lain untuk siapkan kerja. Jadi, banyak penyakit selalunya singgah pada orang jenis A, contohya migraine, stress, sakit jantung etc. :))

5. Mungkin saya jenis A. :))

6. Dan sebolehnya saya langsung tak nak jadi jenis B. ^_^

7. "Biar susah diri sendiri, jangan susahkan orang lain." - Prinsip yang selalu saya pegang. :) Tapi ada ketikanya, terpaksa juga susahkan orang lain. Cumanya jangan SELALU. Lain tu, terpaksa & selalu, kan? Hehehe..

8. Kerana saya tak mahu jadi jenis B & tak mahu selalu susahkan orang, saya rasa sudah sampai masanya untuk melangkah ke hadapan. :)

9. Untuk menjadi seorang insan, seorang khalifah Allah.

10. Demi Dia. Demi keluarga, insyaAllah.. :)

11. Oh lupa, ada orang ajak saya kerja jadi lecturer di MMU. Hahahaha! :))

12. Akan dipertimbangkan jika lebih banyak benefits daripada masalah. Ahaks!! XD

13. Sudah sampai masanya untuk pikul tanggungjawab kerana saya anak sulung & saya tiada adik-beradik lelaki..

14. Semoga Allah tunjukkan jalan yang terbaik.. Aameen...



15. Yes, I was born to be an extraordinary person. ^_^

p/s: Masa rehat telah tamat.

Tuesday, March 25, 2014

Goodnight MH370

"Sesungguhnya keadaan kekuasaanNya apabila Ia menghendaki adanya sesuatu, hanyalah Ia berfirman kepada (hakikat) benda itu: " Jadilah engkau!". Maka ia terus menjadi. Oleh itu akuilah kesucian Allah (dengan mengucap: Subhaanallah!) - Tuhan yang memiliki dan menguasai tiap-tiap sesuatu, dan kepadaNyalah kamu semua dikembalikan." [Surah Ya-Sin : 82-83]


p/s: Takziah. :-(

Monday, March 17, 2014

Ini yang saya pilih! :))

Saya memilih ini....


Walaupun answer scripts yang perlu saya marking adalah sebegini...



Hibernasi adalah perlu! 

Untuk mengatur semula struktur kehidupan harian saya...

:-p

Ok, esok masuk hari ke-4.

Semoga mendapat ilham yang baik-baik..

Doa-doakan..

;-)

p/s: I'm not a tree! Thus I can move wherever I want to!

Sunday, March 9, 2014

#PrayForMH370


Doa saya adalah untuk semua penumpang & krew MH370.

Juga doa buat ahli-ahli keluarga mereka yang terlibat.

Manusia dicipta lemah & rapuh.

Yang Maha Berkuasa ialah Dia.

Teruskan berdoa.

Jangan salahkan sesiapa.

Buangkan jauh-jauh segala kelegaman hati.

Semoga Allah tunjukkan jalan bagi semua..

Ameeen..

p/s: Don't ever underestimate the power of doa.